Un bărbat prins sub un mal de pământ a fost salvat de pompierii din Roman

Marţi, 31.05, la ora 09:55, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost surprins de un mal de pământ la o adâncime de aproximativ patru metri, în zona în care se efectuează lucrări la reţeaua de canalizare a satului Buruieneşti, comuna Doljeşti.13329620_1762033850749672_700831309_n-169x300
La locul indicat s-au deplasat trei ofiţeri din Comandamentul unităţii şi opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stins incendii (echipată cu accesorii pentru descarcerare şi prim ajutor) şi o ambulanţă SMURD. Pompierii au constatat că bărbatul era conştient, prins de pământ până la nivelul şoldurilor (picioarele bărbatului erau de o parte şi de cealaltă a unei conductei pe care stătea în momentul surpării malului). La capul persoanei se afla o fantă de acces.
Militarii au cerut prezenţa la eveniment a unui echipaj E-on, având în vedere că, deasupra locului în care se afla victima, se află o conductă electrică subterană (la aproximativ un metru adâncime).
Pompierii au consolidat malurile, au îndepărtat pământul surpat peste picioare, au imobilizat bărbatul, care acuza dureri la piciorul stâng, şi l-au scos din zona de pericol. Paramedicii au preluat persoana şi au transportat-o la spital.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy