Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Un senator de Neamț a mers pe teren cu Carmen Suciu, la marginea civilizației: „Ce-am putut să văd m-a înspăimântat!”

Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț a făcut în repetate rânduri apeluri către nemțeni, persoane fizice sau persoane care ocupă funcții publice, să meargă cu ea măcar o zi pe teren la nenumăratele cazuri sociale pe care le are în grijă. Unele cazuri le-am și prezentat în publicația noastră în decursul timpului. Click aici pentru un apel făcut în 2018.

„Sărăcia persistă mai ales în mediul rural unde copiii sunt hrăniți cu pâine, fasole și cartofi. Mulți copii bolnavi, fără a fi duși la medic, alții puși să muncească de la 10, 12 ani. Munca din teren este una extrem de dificilă, simți cum ți se rupe sufletul în două, cum nu poți crede că ești în România. Un alt chip, o altă Românie, paralelă. Uneori simt cum mă prăbușesc de neputință în fața atâtor chipuri mici, flămânde și triste.”, a declarat Carmen Suciu.

În urmă cu circa o lună, Carmen Suciu a lansat tuturor parlamentarilor din Neamț invitația de a o însoți o zi pe teren la cazurile sociale de care ea se ocupă (click aici pentru textul integral). Deplasarea se făcea în „România reală“, așa cum și-a numit ea traseul deplasării și până în prezent doar senatorul Pro România Emilia Arcan a acceptat invitația.

„Suntem atât de mici pe lângă probleme atât de mari“

Declarația îi aparține senatorului Emilia Arcan, singurul parlamentar nemțean care a răspuns apelului lansat de Carmen Suciu de la organizația „Născut Înger“.

Așadar, sâmbătă, 25 iulie, a mers la mai multe cazuri sociale din județ, cunoscute celei care își dedică fiecare zi a vieții pentru a venit în ajutorul unor oameni necăjiți.

După o astfel de experiență de care până acum nu a mai avut parte, Emilia Arcan a declarat :

„Suntem atât de mici pe lângă probleme atât de mari! Ce am putut să văd astăzi m-a înspăimântat! Și la viața mea am văzut destule nenorociri, căci de atâția ani trăiesc printre oameni, m-am confruntat cu diverse situații, dar astăzi am văzut mai multă suferință decât mi-am putut închipui că există pe lume.

Astăzi am cunoscut un om care e cu adevărat «erou»! Am cunoscut-o îndeaproape pe Carmen Suciu și nu exagerez cu nimic atunci când spun că femeia aceasta e incredibilă! Pur și simplu smulge oameni din ghearele nenorocirilor și le dă șansa la o viață cât de cât normală!

Astăzi am însoțit-o pe cărările pe care ea le bătătorește de ani și ani! Am fost la bordeiele de la Girov, care se găsesc pe malul apei. Ce lume! Ce suflete chinuite! Apoi am fost la Totoiești și la Dochia, la oameni cărora Carmen Suciu le-a găsit câte un acoperiș deasupra capului.

Oameni buni, câtă vreme suntem sănătoși și nu ne plouă, să îi mulțumim lui Dumnezeu! De-aș putea descrie ce am văzut! Ce destine cumplite. Nu vreau să cred că sunt copii pe lumea asta care se culcă flămânzi, care umblă desculți, care au un singur rând de haine jerpelite, dar să știți că ei există.

De astăzi, existența mea e legată și de salvarea acestor suflete nevinovate. Voi face tot ce îmi stă în putere să îi ajut, inclusiv susținând o inițiativă legislativă, să apară un cadru legal care să poată fi valorificat de Carmen Suciu, pentru a putea veni mai ușor în sprijinul sărmanilor.

Fac apel către toți oamenii cărora le prisosește ceva, să se gândească la cei care nu au și să dea din puținul lor semenilor care trăiesc la limita subzistenței. Și nu spun asta pentru că suntem în preajma unor alegeri.

Chiar vreau să știe toată lumea că nu îmi fac campanie electorală pe spinarea unor oameni vai de ei! Cei pe care i-am văzut astăzi nici măcar nu au cărți de identitate ca să voteze!“

Carmen Suciu a declarat:

„Salvarea noastră, a Moldovei, cred că stă în mâinile noastre, ale tuturor celor care locuim aici, fie om politic, fie om de afaceri, fie om de rând. Putem să ne unim cu toții și să reconstruim Moldova, să ieșim din impas. Ca întreprinderi sociale în aceste comunități defavorizatea vom reusi să facem ca acești oameni marginalizați, aflați la marginea civilizației, să aibă un loc de muncă, să conștientizeze ce înseamnă gospodarirea, să poată să-și susțină copiii la școală, să eradicăm abandonul școlar, mizeria, nepăsarea, ignoranța.

Mulțumesc doamnei senator Arcan Emilia că a răspuns invitației noastre de-a cunoaște lumea invizibilă a țării, care din pacate este din ce în ce mai multă și să ne ducă doleanțele în Parlamentul țării. Așa poate vor deveni vizibile aceste comunități și vom reuși să ieșim din impas. Trebuie să fim conștienți că aceștia fac parte din generația care vine”.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații în lei:

Asociația Născută Înger

CUI: 36063530

RO58BTRLRONCRT0345309301

BANCA Transilvania Piatra Neamț
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *