„Unde se termină legea, începe morala“ campanie derulată de polițiști și preoți

decalog

În data de 19 aprilie a.c. la sediul Protopopiatului din Piatra Neamț a avut loc o activitate de informare și prevenire în cadrul căreia a fost lansată campania de prevenire a infracționalității „UNDE SE TERMINĂ LEGEA, ÎNCEPE MORALA”.
Campania de prevenire se derulează în perioada aprilie – iunie 2016 în județul Neamț și are ca scop conștientizarea cetățenilor in sensul adoptării unei conduite corecte atât din punct de vedere moral cât și legal.
Campania a fost demarată în colaborare cu cele 5 protopopiate existente la nivelul județului Neamț, iar prin efortul comun se urmărește reducerea gradul de implicare a populației județului Neamț în săvârșirea de fapte antisociale. De asemenea, oamenii legii au accentuat importanța activării spiritului civic în rândul cetățenilor și adoptării unei atitudini de respect atât față de semeni cât și față de lege, în conformitate cu care toți cetățenii sunt „egali, fără privilegii si fără discriminări”.
Totodată, această campanie se dorește a fi un apel către conștiința cetățenilor în sensul accentuării respectului față de legile prevăzute de statul român în acord cu regulile de buna conduită, pe care fiecare dintre noi ar trebui sa ni le însușim și de la care sa nu ne abatem.
Considerăm că mesajul de respectare a legii transmis de polițiști prin intermediul reprezentanților clerului bisericesc în rândul enoriașilor și oferirea de recomandări și sfaturi preventive antivictimale și aniifracționale la finalul slujbelor religioase sensibilizează populația și trage un semnal de alarmă asupra consecințelor morale si penale ale săvârșirii de fapte antisociale, a declarat Elena Bulgărea, purtător de cuvânt al IPJ Neamț.
În sprijinul transmiterii mesajelor preventive, au fost diseminate reprezentanților instituțiilor de cult ce aparțin de Protopopiatul Piatra Neamț un număr de 130 afișe realizate în cadrul campaniei pentru a fi expuse în zona unităților de cult, in loc vizibil cu flux intens de cetățeni.
În cadrul acestei campanii, în lupta împotriva criminalității s-a alăturat Consiliul Județean Neamț prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, care a contribuit la imprimarea unui număr de 300 de afișe cu sloganul campaniei, materiale ce vor fi expuse în lăcașele de cult ce aparțin de Protopopiatele Piatra Neamț, Roznov, Tg. Neamț, Roman și Ceahlău.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy