UNPR Neamț pregătește candidaturile la alegerile locale

unpr1

Joi, 10 martie, filiala UNPR Neamț a organizat o conferință de presă la care au participat o parte dintre membrii partidului, atât de la nivel local, cât și de la nivel național. S-a remarcat prezența lui Valeriu Steriu – prim-vicepreședinte UNPR, Constantin Moisii – deputat UNPR, Liviu Bumbu – președinte UNPR Neamț, Dan Vasiliu Macovei – vicepreședinte al CJ Neamț, dar și a unor primari în funcție sau posibili candidați UNPR Neamț la alegerile locale (spre exemplu Costache Lupu pentru Primăria Bicaz).

Conferința de presă a urmat unei discuții la nivel de filială cu privire la alegerile locale și la principala problemă cu care se confruntă UNPR Neamț: în momentul de față partidul nu și-a stabilit în mod oficial candidații pentru alegerile locale din județ. Probabil că lucrurile se vor lămuri după conferința națională ce va avea loc pe 26 martie, în care se va alege președintele organizației naționale UNPR.

Liviu Bumbu, președintele UNPR Neamț, a punctat faptul că instabilitatea actuală din partid este o cauză a ”cutremurelor” din organizație, în special ca urmare a pierderii funcției de președinte de Consiliu Județean, după migrarea lui Constantin Iacoban la ALDE. Totodată, unele surse din UNPR declară că se așteaptă ca în următoarea perioadă mai mulți parlamentari să demisioneze din partid. Acesta nu a negat sabotajele din interior și a menționat că se discută intensiv problema stabilirii oficiale a candidaturilor UNPR la locale. În prezent, la nivel central s-au trimis circa 70 de candidaturi pentru validare, însă pot apărea modificări în orice moment.

Întrebat dacă va candida la funcția de președinte al organizației naționale UNPR, Valeriu Steriu nu a exclus această posibilitate, însă a declarat că așteaptă susținerea și confirmarea candidaturii din partea colegilor, funcția de lider al unui partid cu peste 400.000 de membri fiind una cu multă responsabilitate.

Întrucât UNPR are reprezentare în CJ Neamț prin vicepreședintele Daniel Vasiliu Macovei și 10 consilieri județeni, s-a discutat și despre opoziția cu privire la demiterea managerului Ioan Lazăr de la Spitalul Județean de Urgență Neamț, menționându-se faptul că raportul întocmit nu este suficient de convingător din punct de vedere juridic pentru ca vicepreședintele să își dea avizul în acest sens. Cu toate acestea, managerul poate fi demis prin decizia președintelui Consiliului Județean Neamț.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy