Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Vești despre Tey, cățelul polițist din Neamț adoptat de o mănăstire din Argeș

Foto: Gianina Buftea

Foto: Gianina Buftea

Tey, un Malinois belgian mascul de 1 an deținut de IPJ Neamț, a fost dresat pentru a deveni câine pentru patrulare/intervenție. Cu ocazia evaluării aptitudinilor pentru dresaj, Comisia de specialitate a Centrului Chinologic Sibiu a constatat la acest exemplar manifestari de frică accentuată a câinelui față de stimuli externi. În ceea ce privește reacția față de persoane ce se manifestă agresiv, câinele prezintă reacții evidente de retragere.

Întrucât Tey nu are personalitatea potrivită pentru a deveni „câine de intervenție”, IPJ Neamț a decis, după mai multe licitații eșuate, să îl ofere GRATUIT unei persoane care îi poate oferi un cămin. După selecția persoanelor care au solicitat adopția lui Tey, cățelul polițist a ajuns „acasă”, la mănăstirea Corbii de Piatră din județul Argeș.

La aproape o lună de la adopție, Tey pare să se integreze, timid, dar sigur, în noul mediu. Membrii mănăstirii și vizitatorii fac tot posibilul pentru ca Tey să depășească sentimentul de frică și să socializeze cu oamenii. Tendințele sale la început erau de a se retrage cu teamă de contactul cu oamenii, însă în timp se pare că Tey a făcut progrese și a început să iasă singur din padoc și să exploreze împrejurimile. Mănăstirea Corbii de Piatră postează actualizări ale progresului lui Tey aici.

Tey pare a fi iubit și bine îngrijit, iar răbdarea de care dau dovadă cei care l-au adoptat cu siguranță îi va reda încrederea în sine și îl va transforma într-un cățel puternic și fericit.


tey-4
tey-5
tey-3
tey-2
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *