Viceprimarul Municipiului Roman, găsit incompatibil de ANI

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Integritate, MICU LUCIAN OVIDIU, viceprimar al Municipiului Roman, județul Neamț se află în stare de incompatibilitate începând cu 30 august 2012, întrucât deține simultan funcția de viceprimar și funcția remunerată de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și k) din Legea nr. 161/2003 care prevede faptul că „Funcția de primar și viceprimar […] este incompatibilã cu […]; funcția de […] administrator, membru al consiliului de administrație […] la societãțile comerciale, […] precum și la instituțiile publice; k) orice alte funcții publice sau activități remunerate, în țarã sau în strãinãtate, cu excepția funcției de cadru didactic sau a funcțiilor în cadrul unor asociații, fundații sau alte organizații neguvernamentale”

Acesta a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy