Victima exploziei unui proiectil este tratatata la Spitalul Municipal Roman

 

Luni, la ora 17.36, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost alertată şi s-a deplasat în localitatea Boghicea ca urmare a exploziei unui proiectil soldată cu o victimă.

Eugen B. (41 de ani) a fost victima exploziei unui proiectil în timp ce prepara alcool cu ajutorul unei instalaţii improvizate în curtea gospodăriei proprii. În momentul sosirii la faţa locului, pirotehniştilor militari au constatat că evenimentul a fost provocat de explozia unui proiectil exploziv calibru 100 de milimetri. Suflul şi schijele rezultate în urma exploziei elementului de muniţie au surprins şi rănit grav pe proprietar care a suferit fractură deschisă la nivelul gambei piciorului drept şi contuzii la nivelul feţei şi piciorului stâng. Victima a fost asistată medical de un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă şi transportată la Centrul de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Roman.

Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi şi a descoperit patru schije rezultate în urma exploziei proiectilului. Şeful SVSU Boghicea va intensifica activităţile de informare preventivă pe linia cunoaşterii măsurilor care trebuie respectate atunci când sunt descoperite elemente de muniţie şi va creşte numărul de controale la gospodăriile populaţiei.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy