(VIDEO) Transportul public din Piatra Neamț a trecut la un alt nivel – Au pornit pe traseu cele 21 de autobuze electrice

Zilele trecute au marcat începutul unei noi etape în transportul public din Municipiul Piatra Neamț, odată cu lansarea pe traseu a 21 de autobuze electrice de ultimă generație. Inaugurarea acestor vehicule ecologice este rezultatul proiectului ambițios al Consiliului Județean Neamț, care a investit într-o infrastructură modernă pentru a susține funcționarea eficientă și ecologică a acestor autobuze.

Această mișcare strategică a Consiliului Județean Neamț urmărește să aducă beneficii semnificative atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru rezidenții și vizitatorii județului. Cele 21 de autobuze, dotate cu cele mai noi tehnologii în domeniul vehiculelor electrice, nu numai că vor reduce emisiile de carbon, ci vor oferi și un nivel crescut de confort și eficiență în transportul public.

„Bună ziua și mulțumesc frumos pentru prezență. Bine că a dat Dumnezeu și astăzi putem scoate cele 21 de autobuze electrice pe traseu în Municipiul Piatra Neamț. De astăzi, cetățenii care circulă cu autobuzele SC Troleibuzul au condiții mai bune de transport public. Suntem într-o continuă dezvoltare și îmbunătățire dar mai multe despre chestiunile acestea o să vă zică prima dată domnul Președinte al Consiliului Județean și după aceea domnul Vicepreședinte Adrian Păduraru. Mulțumim frumos!”, a transmis Cristian Sauciuc, Director General al SC Troleibuzul S.A., imediat după finalizarea slujbei de sfințire.

Ulterior, Președintele Consiliului Județean Neamț, Ion Asaftei a transmis: „Preacucernici părinți, doamnelor și domnilor, onorată asistență, astăzi încheiem un proiect deosebit de important pentru pietreni, pentru nemțeni în general. Este vorba de un proiect al cărui lider de parteneriat este Ministerul Dezvoltării împreună cu alți parteneri, însemnând Consiliul Județean Neamț, Municipiul Iași și Municipiul Târgu-Mureș. Acest proiect are o valoare de aproximativ 64 de milioane de lei, s-a desfășurat în câteva etape succesive, putem vorbi despre faptul că în luna iunie autobuzele au fost predate către noi, Consiliul Județean, în luna iulie s-au făcut încercări, probe, recepții, în luna august am concesionat către transportatorul public SC Troleibuzul toate aceste 21 de autobuze electrice. Iată-ne astăzi în situația plăcută de a lansa pe piața transportului public urban din județul Neamț , Piatra Neamț, aceste autobuze moderne care vor aduce un plus de confort pentru cei care vor călători, la care adăugăm, nu lipsă de importanță, și un rezultat direct: protecția mediului, protecția noastră, apropo de noxe și ce mai produc autobuzele care merg cu motorină sau benzină. Este interesant un lucru, și anume că, o spun acum în premieră, cred că a venit momentul să schimbăm și denumirea SC Troleibuzul, pentru că nu-și mai găsește obiectul în ceea ce se întâmplă acum și pe viitor, întrucât noi trolee nu mai avem în Piatra Neamț. E un beneficiu, e un efort pe care l-a făcut Consiliul Județean și pe această cale încredințez cetățenii județului Neamț, cetățenii Municipiului Piatra Neamț că ne preocupăm în continuare de tot ceea ce înseamnă modernizare și dezvoltare a județului sub toate aspectele lui, ceea ce vedeți dumneavoastră astăzi este doar un aspect. Eu vă mulțumesc pentru atenție. Drum bun tuturor, sănătate, să fie în liniște, în pace și calm tot ceea ce înseamnă transport public nemțean.(…)”

Cuvântul a fost preluat de către Vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Adrian Păduraru, care a dorit să ne transmită câteva cuvinte și despre celelalte proiecte ale instituției pe care o reprezintă:

„Bună ziua tuturor, mă bucur tare mult să fiu astăzi prezent la acest eveniment. În primul rând vreau să mulțumesc echipei de implementare a colegilor din CJ Neamț și a celor de la Troleibuzul, pentru că astăzi putem vedea rezultatele concrete ale acestui proiect. Troleibuzul beneficiază de trei proiecte importante. Avem în spate, se vede, șantierul. Se reabilitează toată autobaza, plus că vor mai veni un număr de autobuze pe acest proiect și încă un proiect pe PNRR. Să dea Dumnezeu să fie într-un ceas bun.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy