Vin europarlamentarele, prezidentialele, poate referendumul si alegerile locale

alegeriIn curand vin alegerile europarlamentare unde batalia va fi destul de apriga tinand cont de „palma peste bot” luata de USL la referendumul de demitere a presedintelui cand valoarea modului in care este perceputa politica interna in exterior si-a aratat capacitatea de persuasiune asupra Romaniei .
Din cate vedem noi in Neamt europarlamentarele vor fi un dezastru pentru majoritatea politicienilor iar prezenta la vot se pare ca va fi redusa , nemtenii fiind satui de promisiunile basistilor dar si dezamagiti de neimplinirile USL-istilor care daca merg pe acelasi drum vor pierde aceste alegeri fluierand .
La alegerile presidentiale nu prea credem ca vom vedea un USL unit si un Antonescu in frunte pentru ca in interiorul PSD presiunile sunt enorme in vederea desemnarii unui candidat propriu , interesele dezbinatoare ale PDL sunt enorme iar adevarata provocare pentru PSD  , PNL , PC si altii, va consta in mobilierul unor PDL-isti care isi vor vinde si camasa de pe ei pentru ca sifonierele cu dosare de la DNA sa ramana in continuare sub obladuirea unui presedinte prietenos .
Daca Basescu ia calea pensionarii, este foarte probabil sa avem parte de alegeri anticipate la Piatra Neamt unde edilul a declarat de mai multe ori ca va sta cat sta si Basescu, iar in cazul unor anticipate locale, iarasi USL-ul este foarte prost pozitionat prin inactivitatea masiva datorata in principal blocajelor basistilor dar si a slabei calitati a multor alesi locali care nu au capacitatea sa produca nici macar o hotarare de consiliu local, ca sa nu mai spune de initiative marcante cu efect in cresterea bunastarii pietrenilor .
Despre referendum nu prea va putem spune multe caci am mai avut unul similar in care am fost consultati si am spus ce aveam de spus dar degeaba, iar smecheria cu reluarea consultarii romanilor , din punctul nostru de vedere , este doar o foarte buna tactica a consultantilor lui Basescu de a aminti subliminal populatiei ca a fost consultata, iar USL-ul nu vrea sa o ia in seama . Daca referendumul nu se face, Basescu ia USL-ului 5% iar daca se face le ia 10% si uite asa unu , doua procente de aici , unu , doua de dincolo se vor trezi sefii USL din Neamt ca vor ramane pe locul doi si orice planuri vor avea, ele vor trebui aprobate tot de basisti .
Oricum in Neamt , in continuare foarte multe lucruri depind de domnul Gheorghe Stefan care in momentul retragerii va crea o adevarata tragedie si multi vor pica precum piesele de remi , asta daca  intre timp vasalii nu isi vor vinde protectorul in speranta obtinerii unor clemente .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy