Vlad Angheluță, despre compania ApaServ. Romanul se mută la ApaVital Iași, care va furniza apă prin aceleași țevi sparte (VIDEO)

După preluarea conducerii ApaServ de către Vlad Angheluță, într-un context foarte dificil pentru companie, s-au intensificat discuțiile în spațiul public cu privire la operatorul județean de apă și canal.

Pe de o parte, se observă o deschidere a conducerii ApaServ în a oferi răspunsuri cetățenilor în mediul online sau în cadrul unor emisiuni, pe de altă parte intervin anumite interese politice, mai ales în context electoral, de a pune pe seama ApaServ toate problemele cauzate de lipsa de investiții a UAT-urilor, ca proprietari ai bunurilor, în reabilitarea țevilor, fapt care lasă de ani de zile oamenii fără apă la robinet.

„La sfârșit de an s-a întâmplat un lucru la Roman. S-au adoptat două HCL-uri în care se statutează intenția fermă a Romanului de a pleca de la ADI Aqua Neamț la ARSACIS, spre Apa Vital, Iași. Au hotărât să înceteze contractul de delegare a gestiunii cu compania ApaServ.

Foarte important pentru oameni să rețină: această decizie e a celor care sunt proprietari de bunuri, construcțiilor, instalațiilor, țevilor de aducțiune etc. Este atributul Consiliului Local să stabilească dacă e oportun să denunțe acest contract unilateral. Eu am analizat hotărârea, sunt și căile de atac pe care noi le avem la dispoziție.

În principal, intenția lor este fermă. Se stabilește data de 17 februarie ca termen de predare a bunurilor către ApaVital. Din martie, nu mai putem legal să angajăm cheltuieli la Roman. Dacă romașcanii nu au apă la robinet, din acel moment vor trebui să întrebe primăria sau noul operator. Problemele în Roman vor persista.”, a precizat Vlad Angheluță.

Au fost mai multe tentative ale municipiului Roman de a trece de la ApaServ la Apa Vital. Dacă până în prezent tema apei de la Roman era mai mult o miză politică și o plasare a responsabilității în curtea PSD, prin asociere cu ApaServ, de această dată se pare că municipalitatea Roman și-a amintit că este proprietar al țevilor și a decis, prin Consiliul Local, „să mute” țevile sparte de la Apa Serv la Apa Vital.

În realitate, din martie, odată cu trecerea la noul operator, nu se vor întâmpla minuni. Țevile rămân aceleași, iar primăria va trebui să își asume la un moment dat responsabilitatea de a le înlocui. În plus, se preconizează că această denunțare a contractului cu ApaServ se va lăsa cu penalități pentru Roman, deoarece zona era inclusă într-un proiect important de investiții pe zona apă-canal. Directorul Vlad Angheluță estimează că Romanul va trebui să dea înapoi 50-60 milioane de lei.

Așadar, din martie, ApaServ nu mai poate fi considerată responsabilă pentru situația apei din Roman. Se speră că primăria va fi suficient de responsabilă încât să asigure continuitatea furnizării serviciului de apă și să reabiliteze țevile depășite ca termen de viață.

În Piatra-Neamț este în curs de implementare un proiect important prin primărie de reabilitare a țevilor de apă pe culoarele de mobilitate urbană. El nu este încă finalizat. După recepția lucrărilor, probabil în primăvara acestui an, ApaServ va administra noua infrastructură.

Despre aceste probleme și alte aspecte de interes în ceea ce privește situația apei la Neamț, urmăriți emisiunea de mai jos:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy