Vrei sa ai inima neagra , pune stampila pe inima neagra !

PDL, PNŢCD, FSC şi prietenii lor au decis că numele coaliţiei de dreapta antiUSL este Alianţa România Dreaptă. Sigla, o inima albastră pe fond alb, la fel ca la PPE . De fapt e o inima cu ceva violet si albastru predominant .
Trecand foarte repede peste descrierea siglei ARD observam ca saracii oameni care gandesc imaginea pentru ARD sunt putin aerieni sau nu sunt romani pentru ca s-au inspirat din populari europeni fara sa se alinieze la simbolistica romaneasca .
Foarte infantil aleasa , sigla,  se bate cap in cap cu notiunile popular-subliminale romanesti si va dauna destul de mult aliantei .
In varianta color, inima albastra e cea mai proasta alegere de promovare in Romania deoarece in traditia si limbajul popular treaba cu inima albastra e de jale nu e de bine . In DEX scrie : Expr. Inimă-albastră = a) suflet trist, p. ext. tristețe, jale; b) necaz, mânie, furie.
Daca la varianta de promovare pe stalpi , pixuri si sacose, inima o mai aranjezi si o mai combini din nuante, va veni ziua votului in care neinspirata sigla va fi monocroma adica neagra si dupa cum stim noi treaba cu inima neagra e si mai de rea decat cu cea albastra . Dupa cum scrie tot in DEX : Expr. A avea (sau a-i fi cuiva) inima neagră = a fi foarte trist. A-i face cuiva zile negre = a-i pricinui cuiva supărări, a-i amărî viața.
Concluzionam ca USL-ul trebuie doar sa aminteasca votantilor ce inseamna din punct de vedere gramatical , popular , beletristic sau crestin INIMA NEAGRA .
Mesajul subliminal transmis omului cu stampila in mana prin vizualizarea unei inimi negre dublat de o campanie USL in registru „Vrei sa ai inima neagra voteaza cu inima neagra” ar fi devastator pentru PDL-ul ce vrea sa se ascunda in spatele unui simbol care ar putea fi pozitiv doar in variante rosu si alb , negativ in varianta albastra si cea mai proasta varianta cu putinta in culoarea neagra care va fi inevitabil si pe buletinele de vot .
Asta se intampla cand o adunatura de destepti nu inteleg traditiile si simbolistica populara si nu au habar ca un logo politic trebuie sa fie creat in asa maniera incat sa fie pozitiv : in varianta color , in varianta alb negru , sablat , forjat , pe o stampila , pe textile etc. Si uite asa, PDL-ul va astepta stampilele alegatorilor cu simbolul tristetii , supararii si a unei vieti daramate .
Ne vedem la vot …… auzi la ei … sa pui stampila pe inima neagra …. cata inspiratie , cata inteligenta , cata imaginatie …. oare ce au fumat oamenii astia inainte de a stabili sigla ARD ?

Iosub Robert

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy