Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Zi decisivă pentru Guvernul Cîțu: „Este timpul să punem capăt bătăii de joc”

Foto: Ciprian Șerban

Deputatul Ciprian Șerban a anunțat ieri, 28 iunie, că astăzi va fi votată moțiunea de cenzură depusă de PSD-iști împotriva actualei guvernări. Acesta a transmis că „orice parlamentar responsabil, patriot și iubitor de popor” are șansa de a scoate țara din noroi prin votul său.

Deputatul a enumerat și o serie de cauze care au determinat Partidul Social Democrat să depună această moțiune, printre acestea aflându-se minciunile cu privire la majorarea alocațiilor de stat, PNRR, datoriile externe ale României (care au ajuns la sume exorbitante, dar banii au dispărut ca prin magie) și alte promisiuni încălcate sau chiar uitate de actualul Guvern.

„Dacă iubim România, mâine ne recuperăm viitorul!

Mâine votăm moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu, depusă de PSD. Este momentul în care România are șansa de a scăpa de sărăcie, de hoție, de un guvern incompetent și dușman al românilor.

Orice parlamentar responsabil, patriot și iubitor de neam, care a înțeles că a fost trimis în Parlament de români și că are datoria sfântă de a apăra poporul și țara, indiferent de orientarea sa politică, trebuie, prin votul său, să oprească afundarea României în austeritate cronică! Are datoria de onoare să oprească, prin demiterea guvernului Cîțu, prin moțiune de cenzură, succesiunea de crize economice și sociale devastatoare pentru marea majoritate a populației.

Merită guvernul Cîțu, care minte și își bate joc, în mod repetat, încălcând sistematic promisiunile privind majorarea alocațiilor, să mai decidă pentru copii și familiile lor?

Mai putem avea încredere în guvernul Cîțu, care a eșuat lamentabil în privința PNRR, reușind performanța amară de a face România de rușine în fața Europei, prin incompetența și superficialitatea miniștrilor săi, care nici după trei încercări n-au fost capabili să prezinte un Plan Național de Redresare și Reziliență care să respecte criteriile și să fie aprobat de Comisia Europeană?

De ce Portugalia, Spania, Grecia, Danemarca, Luxembourg, Austria, Slovacia, Letonia, Germania, Italia, Belgia au fost capabile să înțeleagă cerințele Comisiei Europene?

De ce a fost nevoie să fim ultimii pentru care PNRR va primi aprobare undeva în toamnă și să pierdem cei aproximativ 1,9 miliarde de euro promiși, care nu vor mai ajunge în țară? Suntem siguri că, dacă va rămâne în funcție acest guvern, va reuși, a patra oară, să convingă CE? Eu sunt sigur că nu! Oricum, România a pierdut startul pentru reconstrucția economică!

Mai are dreptul guvernul Cîțu, care ne-a adus în case o austeritate cruntă prin împrumuturile nebunești care au îndatorat România pentru 100 de ani, să decidă soarta a milioane de români?

Cîțu a împovărat România cu 44,3 de miliarde de euro, din aprilie 2020 până-n aprilie 2021. Ne-a împrumutat cu peste 1.300 de euro în fiecare secundă și ritmul se amplifică, fără ca cineva să explice, oficial, pe ce se irosesc aceste împrumuturi gigantice. Salariile nu cresc, pensiile nu cresc, alocațiile nu cresc, infrastructura nu se dezvoltă, investiții nu se fac, agricultura nu este ajutată, IMM-urile nu sunt susținute!

Atunci, unde, pe ce se duc banii ce vor fi decontați de poporul român? Guvernul Cîțu, care vorbește de transparență așa cum respiră, refuză cu ostentație să explice pe ce a cheltuit banii!

Miliarde de euro au fost împrumutate în ultimul an și n-au adus niciun progres, nicio dezvoltare, nicio bunăstare! Românii trăiesc în sărăcie, bolnavi, condamnați să renunțe la școală, fără speranță, fără demnitate!

Mâine este timpul să ne luăm Țara înapoi. Este timpul să punem capăt bătăii de joc numită Cîțu, PNL-USR PLUS-UDMR!”. a transmis deputatul Ciprian Șerban.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *