Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Zile cu ploi, vijelii și vreme deosebit de rece în toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări cod galben de vreme instabilă, valabile pentru zilele de luni şi marţi, care va afecta întreaga ţară

 

Prima atenţionare generală- COD GALBEN de perioade scurte de instabilitate atmosferică accentuată este valabilă astăzi, 6 mai, între orele 14.00 şi 23.00.

În intervalul menționat, în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania, Dobrogea și la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Îndeosebi în intervale scurte de timp se vor acumula cantități de apă care vor depăși 25…35 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse.

A doua atenţionare meteorogologică este valabilă de astăzi, 6 mai, la ora 23.00, până marţi, 7 mai, la ora 23.00. Sunt aşteptate fenomene precum: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică, precipitații predominant sub formă de ninsoare la munte.

În Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp. Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină.
În zonele montane, iar trecător și în Transilvania și Subcarpații Moldovei, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1500m vântul va avea intensificări de peste 70…80 km/h spulberând zăpada.

Notă: Mai ales pe parcursul zilei de marți (7 mai) local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h.
Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată țara.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *