ZILELE CLASEI DE ACTORIE


Săptămâna viitoare, scena Teatrului de Joacă de la Bibilioteca judeţeană „G. T. Kirileanu” va fi în stăpânirea micilor actori de la Şcoala Populară de Artă. Căci, la iniţiativa actriţei Maria Hibovschi, coordonatoarea cursului de actorie al Şcolii, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ demarează un nou proiect cultural şi artistic. Este vorba despre „ZILELE CLASEI DE ACTORIE”.
Proiectul îşi propune organizarea unei serii de spectacole de teatru ale clasei de actorie din cadrul Şcolii Populare de Arte, pe aproape întreg parcursul săptămânii care urmează. Motivaţia unui astfel de demers o dă însăşi iniţiatoarea proiectului. „Clasa de actorie este una de tradiţie în programa de învăţământ a Şcolii Populare de Arte. În ultimii ani am reuşit o adevărată stagiune teatrală, cu spectacole jucate de copii – actori, de la preşcolari, până la liceeni de clasa a XII-a. Spectacolele puse în scenă de noi au primit multe premii în competiţiile la care am participat. «Zilele clasei de actorie» aduce toate aceste spectacole mai aproape de publicul din Piatra-Neamţ, reuşind, astfel, să stimuleze receptivitatea faţă de teatrul de amatori şi, mai ales, faţă de teatrul tânăr.” Maria Hibovschi a ţinut să completeze prezentarea, spunând că “manifestarea ar fi o oportunitate de a promova stagiunea tinerilor actori, făcând mai cunoscute munca, activitatea şi talentul acestora.”
Zilele următoare vom reveni cu amănunte legate de program.

Comunicat al Centrului pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy