Primarul Laurențiu Dan Leoreanu a deschis simpozionul ”Basarabia, străvechi pământ românesc”

Vineri, 25 martie 2016, la Colegiul Național ”Roman Vodă” s-a desfășurat simpozionul ”Basarabia, străvechi pământ românesc” dedicat împlinirii a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
Domnul primar Laurențiu Dan Leoreanu a fost invitat să deschidă manifestarea și în discursul adresat cu acest prilej a subliniat importanța momentului istoric și nevoia împlinirii visului românilor de pe ambele maluri ale Prutului – Unirea, pe cale pașnică, în marea familie europeană.
La eveniment au fost prezenți și s-au adresat participanților la simpozion: prof.Elena Preda, inspector școlar, disciplina istorie, prof. Liviu Rusu, președintele Asociaţiei Învăţătorilor din Neamţ, președintele Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina, domnul Marian Clenciu și arhitectul Gheorghe Ionașcu.
În cadrul simpozionului, profesorul universitar doctor Cristian Troncotă a susținut o prelegere cu privire la contextul istoric și la contribuția Reginei Maria la Marea Unire din 1918.
Elevii Colegiului Național ”Roman Vodă” au susținut un program artistic care a pus în valoare tradițiile commune ale românilor de pe cele două maluri ale Prutului.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy