Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

In 2015 averile bogaţilor intră în vizorul Fiscului

om afaceri catuse

Începând de la 1 ianuarie 2015 fiscul va crea alte 7 servicii teritoriale, pe lângă celui din Bucureşti, pentru a verifica 4.600 de persoane cu averi însemnate.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a verificat până în prezent 30 de persoane cu averi mari, din care 11 nu au putut justifica complet veniturile. Au rămas în lucru 370 de persoane cu averi foarte mari, dar luând în calcul gradul ridicat de complexitate, de situaţia fiscală a acestora se ocupă o structură specializată.

Cum află Fiscul veniturile ascunse?

Inspectorii investighează diferenţele între veniturile estimate şi cele declarate. Verificările sunt continuate dacă aceste diferenţele depăşesc 10%, dar nu mai puţin de 50.000 lei.

Se au în vedere fluxurile de numerar, sunt analizate conturile bancare, sursa depunerilor, sunt analizate creşterea şi descreşterea patrimoniului, achiziţionarea de active, reducerea de obligaţii şi cheltuielile efectuate din surse de venit declarate neimpozabile.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *