Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

7 hectare de vegetație făcute scrum din cauza neglijenței. Pompierii au aplicat sancțiuni

STOP INCENDIILOR DE VEGETAŢIE!

foto cu caracter ilustrativ

foto cu caracter ilustrativ

Marți, 19.03.2019, la ora 19:01, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Pâncești, sat Holm.

La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, din cadrul Detașamentului de pompieri Roman – Punct de lucru Poienari.

Forţele profesioniste au fost sprijinite în operațiunile de localizare și stingere a incendiului de vegetație uscată și de cinci voluntari din cadrul SVSU Pâncești.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars aproximativ 7 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”.

Acțiunea de sancționare contravențională a celor vinovați de producerea incendiilor de vegetație, care pot fi identificați, a continuat și în data de 19 martie, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Neamț aplicând un număr de trei sancțiuni contravenționale.

Reamintim cetățenilor că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile fără obținerea permisului de lucru cu foc și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *