„Basarabia, străvechi pământ românesc”, simpozion dedicat împlinirii a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

În perioada 24- 26 martie 2016, se va desfășura ediția a VII-a a simpozionului internațional ”Basarabia, străvechi pământ românesc”, dedicat împlinirii a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Simpozionul este organizat de Colegiul Național ”Roman Vodă”, în colaborare cu primăria municipiului Roman.

Vineri , începând cu ora  ora 10.00, va avea  loc deschiderea oficială a simpozionului.
La eveniment vor participa
Prof. Mihaela Tanovici, Directorul Colegiului Național „Roman-Voda”
Prof. dr. Viorel Stan, Inspector Școlar General al ISJ Neamț
Prof. Laurențiu Dan Leoreanu, Primarul Municipiului Roman
Prof. Elena Preda, Inspector Școlar disciplina Istorie
Marian Clenciu, Președinte Asociația Culturala Pro”Basarabia” și Bucovina
Vor susține comunicări prof. Sergiu Mustață, decan al Facultății de Istorie și Etnopedagogie din cadrul UPS „Ion Creangă“ din Chișinău și prof. Cristian Troncotă, prof. univ. dr. la Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu.
Publicul prezent va putea urmări, alături de prelegeri, și un program artistic susținut de elevii de la Colegiul Național „Roman-Vodă“.

De asemenea, începând cu ora 15.00, va avea loc, pe holul Primăriei Roman, vernisajul expoziției „Moldova – spațiu al credinței, culturii, istoriei și tradiției prin fotografia de arhitectură“, iar de la ora 17.00, în  Sala de consiliu a Primăriei Roman, va avea loc lansarea volumului „Duplicitarii“, de prof. univ. dr. Cristian Troncotă.

 

3536_449914858544488_7969063443066742984_n (1)

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy