Deputatul PSD Rotaru Alexandru explică de ce construcția de autostrăzi a stagnat în România

Deputatul PSD Rotaru Alexandru explică de ce construcția de autostrăzi a stagnat în România. Potrivit acestuia, problemele din cauza cărora construcția de autostrăzi a stagnat sunt multe , însă este momentul pentru găsirea unor soluții alternative

„Sunt multe problemele din cauza cărora construcția de autostrăzi a stagnat în România. Nu spun și nu vreau să susțin că vina nu este și a noastră, a clasei politice, a tuturor guvernelor care au fost la putere în toată perioada postdecembristă. Însă, cred că este momentul să găsim și soluții alternative.De aceea, vreau să atrag atenția asupra celor de natură birocratică/legislativă, ca să înțelegem mai bine situația și să puteți judeca singuri care este adevărul. 
1. Procedura de achiziție publică pentru construirea de drumuri este extrem de complicată și durează foarte mult.
2. După atribuirea realizării unui proiect unei companii în urma licitației, de obicei urmează contestații din partea celorlalte firme participante, a căror soluționare în justiție durează ani și ani.
3. În multe cazuri, după soluționarea tuturor procedurilor legale, expiră studiul de fezabilitate și întregul proces trebuie reluat.

În acest context, solicitarea președintelui Liviu Dragnea către ministrul Transporturilor ca statul, prin CNAIR și CFR, să construiacă în regie proprie autostrăzi și linii de cale ferată, mi se pare o alternativă foarte bună.” ,este mesajul transmis de deputatul PSD Rotaru Alexandru.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy