PSD susține un învățământ de calitate, cu șanse reale la educație pentru fiecare elev

sistem integrat eLearning, cuantumuri majorate pentru burse și transport gratuit pentru toți elevii – sunt câteva dintre măsurile prevăzute de PSD pentru viitoarea Guvernare

Oana Bulai, candidat al PSD Neamț la Camera Deputaților, este convinsă că doar având elevi foarte bine pregătiți țara poate progresa. Din acest motiv, partidul pe care îl reprezintă a realizat, bazându-se pe experiența celor mai buni specialiști din domeniu, un program care conține măsuri de sprijinire a învățământului românesc.
Una dintre propunerile care se regăsesc în Programul PSD pentru educație vizează asigurarea resurselor materiale digitale, precum laptopuri sau tablete și conectare la internet, prin realizarea unui sistem integrat de eLearning bazat pe o platforma open-source, cu facilități de videoconferință incluse.

Ne dorim «Şcoli inteligente pentru copii inteligenți», prin realizarea unui manual în format digital, catalog virtual, cu alte resurse de învățare și posibilități de evaluare, o «Platformă națională digitală a educației». De asemenea, vrem să punem la punct «Netflix educațional românesc», prin realizarea unei «Platforme educaționale digitale multimedia» și a unei «Biblioteci virtuale multimedia», în colaborare cu Televiziunea Română, destinate elevilor, cadrelor didactice și familiei“, a declarat Oana Bulai, fost consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului Viorica Dăncilă, responsabil de problemele din domeniul educației și sănătății.

Social-democrații vor ca după preluarea guvernării de pe 6 decembrie 2020 să implementeze Programul Național „Școala cu program prelungit“. Conform acestui program, unele dintre unitățile de învățământ vor funcționa în program prelungit, până la ora 16:00, oferind astfel elevilor pe lângă programul şcolar şi posibilitatea de a servi o masă caldă şi de a participa la activități de aprofundare, remediale şi extracurriculare la decizia școlii, în funcție de specificul comunității.

De asemenea, se dorește punerea în aplicare a Programului Național de sprijin al Elevilor, constând în acordarea de noi burse și majorarea cuantumului celor actuale.

Ne dorim foarte mult să îi sprijinim pe elevii capabili de înaltă performanță dar și să dăm o șansă celor care provin din familii defavorizate, cu venituri modeste, de a avea acces la educație prin alocarea unor fonduri care să îi stimuleze pentru a frecventa cursurile unităților de învățământ. „Pentru acest capitol vom institui un nou timp de bursă, «bursa de asistenţă socială», a cărei valoare va fi de 1.000 de lei pe lună, pentru copiii care provin din sistemul de protecție, instituționalizați, cu condiția ca aceștia să fie înscriși într-o unitate de învățământ preuniversitar de stat. De asemenea, vom majora valoarea tuturor burselor care sunt deja în plată, astfel încât să nu mai existe vreuna sub 450 de lei pe lună. Astfel, bursa socială va avea un cuantum lunar de 40% din salariul minim net pe economie și va ajunge la 550 lei/lună; bursa de studiu va reprezenta 32,5% din salariul minim net pe economie și va fi de 450 lei/lună; bursa de merit – va fi de 35% din salariul minim net pe economie, ajungând la 470 lei/lună, iar bursa de performanță – 500 de lei pe lună – 37,5% din salariul minim net pe economie.
O altă măsură vizează garantarea transportului gratuit pentru elevi pentru toate tipurile de transport, pe tot parcursul anului calendaristic
“, a mai precizat Oana Bulai, candidatul PSD la Camera Deputaților.

Comandat de PSD Neamț, executat de SC Ghici Computers SRL, CMF 11200020

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy