VIDEO: Se muncește cu spor pe drumul care leagă județul Neamț de Harghita

Foto: Captură video

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a transmis un nou mesaj cu privire la stadiul lucrărilor de modernizare a drumului județean 127A, care face legătura între județele Neamț și Harghita. Un drum de o importanță majoră, care nu a fost asfaltat niciodată, începe să prindă contur. În acest moment se realizează podețele și zidurile de sprijin.

Activitate intensă pe drumul județean 127A, Bicazul Ardelean – Tulgheș -Harghita.

Pe drumul județean 127A, limita cu județul Harghita prin comuna Bicazul Ardelean, în cadrul modernizării se realizează în prezent podețele și zidurile de sprijin. Lucrarea a început anul trecut, timp în care s-au executat șase poduri, cu o lungime totală de 60 de metri liniari. Urmează a se executa 18 podețe cu diferite lungimi, de la 1 la 2,5 metri, și ziduri de sprijin pe o lungime de 3,75 km.

Momentan, pregătim turnarea covorului asfaltic pe prima porțiune de aproximativ 3 km.

Pe acest drum pe care se intervine acum, ce se întinde pe 6 kilometri, nu a fost niciodată turnat asfalt.

Prin această lucrare reușim să punem la punct o cale de legătură cu județul Harghita, care va fi impecabilă. Până acum lățimea drumului de pământ era de 3 metri. După reabilitare, va ajunge la 8 metri, cu tot cu șanțuri și terasamente. Îmi doresc foarte mult să ducem cu bine proiectul la final, pentru că vom mai avea o ieșire din județ de care vom fi mândri! Fiecare zi trecută înseamnă noi pași în modernizarea infrastructurii rutiere nemțene.”, transmite Ionel Arsene.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy