Zeci de amenzi și permise reținute de polițiștii rutieri, în perioada 20-21 august

În perioada 20-21 august 2018, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au acționat pe principale drumuri naționale, europene și județene, pentru combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni, ocazie cu care au fost constatate și aplicate 93 sancțiuni contravenționale acestora.

Cu aceeași ocazie, polițitii rutieri au reținut 32 permise de conducere, din care 1 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru nerespectarea culorii roșie a semaforului; 3 pentru  neacordare de prioritate altor vehicule; 3 pentru depășire neregulamentară; 1 pentru nerespectarea indicațiilor polițistului;1 pentru neacordare prioritate pietoni;  1 pentru circulație pe sens opus și  5 pentru alte abateri. Totodată polițiștii rutieri au dispus ridicarea unui număr de 10 certificate de înmatriculare.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier.

În dimineața zilei de 22 august ora 01:50, lucrătorii Secţiei nr.14 Poliţie Rurală Urecheni, au depistat pe un bărbat de 18 ani din comuna Urecheni care conducea un autovehicul pe DJ 155B sub influența alcoolului.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ziua de  21 august, orele 13,10 un echipaj din cadrul  Secției de Poliție Rurală 7 Sagna, au depistat  pe raza satului Buruienești, comuna Doljești, un minor de 15 ani care conducea un moped neînmatriculat sau înregistrat și fără a poseda permis de conduicere.

La data de 21 august  în jurul orei 08:20, un echipaj  din cadrul Serviciului Rutier Neamţ, au oprit pentru control pe DN15, în localitatea Dumbrava Roşie, un autoturism condus de către un bărbat de 33 ani din Tașca, care avea numerele de înmatriculare provizorii expirate.

În cele trei situații prezentate anterior, polițiștii nemțeni au întocmit dosare penale.

  • Articol documentat cu sprijinul IPJ Neamț

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy