Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

„Abuzurile și promovarea incompeteței, a servilismului politic trebuie să înceteze, acum!”

Cu aproximativ o lună în urmă, comisiile parlamentare pentru cultură au respins, rapoartele de activitate ale Televiziunii Române și ale Radioului public pe anii 2017, 2018 şi 2019. Acesta a fost primul pas pentru demiterea celor două conduceri. Plenul Parlamentului a hotărât deja cine va cârmui în continuare cele două posturi, însă această decizie atrage după sine acuzații grave.

După ei, potopul! Televiziunea publică devine televiziune de partid.

Radioul Național și Televiziunea Română, două redute publice care mențin echilibrul informației destinată publicului larg, sunt pe cale să cadă pradă luptelor politice și să fie înrobite în slujba coaliției de dreapta. Schimbarea abuzivă a conducerilor SRR si TVR a fost planificată și anunțată cu mult timp înainte ca rapoartele de activitate să fie prezentate. Ca de obicei, și acest demers a fost doar o formalitate, un proces cu verdictul cunoscut înainte de judecată.

Dorința de îngenunchere a celor două instutiții media publice devine evidentă, indiferent ce explicații vor da reprezentanții partidelor de coaliție. Nominalizarea la conducerea Televiziunii Române, chiar și pe perioadă determinată, a anonimei Ramona Săseanu, un politruc incompetent, care și-a falsificat CV-ul în privința studiilor, a pierdut succesiv mai multe concursuri profesionale, nu are nici cea mai vagă experiență managerială și a cărei singură realizare cunoscută este un interviu cu o vrăjitoare acuzată de înșelăciune, este un afront adus bunului simț, profesionalismului angajaților din TVR, inteligenței românilor care urmăresc programele televiziunii publice.

PSD va contesta la CCR aceste numiri abuzive, care au încălcat grosolan regulile și procedurile parlamentare, și le va reclama și la Comisia Europeană, România alăturându-se celor 4 state în care se desfășoară o anchetă a Comisiei pentru schimbări abuzive la televiziunile publice.

Abuzurile și promovarea incompeteței, a servilismului politic trebuie să înceteze, acum!”, a transmis deputatul Ciprian Șerban.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *