Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Adora din Adoristan(text distopic)

Adoristanul este o țară eterică din apropierea Marelui Est, despre care unii spun că nu are prea mult ,,awareness”. Președintele este ales pe viață, funcția fiind ocupată doar de femei. Mandatul viager actual e deținut de Adora, o distinsă conducătoare care nu poartă haine și consumă în mod continuu acadele, semn al puterii supreme.

Drapelul țării este roz, având imagini cu 41 de bomboane diferit colorate, fiecare provenind dintr-o regiune.

Singurele alimente permise sunt dulciurile, iar băuturile comercializate doar alcoolice.

Constituția este legea supremă, din care menționez câteva articole:

Art.1 Dacă nu dai șpagă se consideră că nu îți dorești destul de mult un lucru.

Art.8 Promisiunea neîndeplinită făcută cetățeanului este virtutea absolută a liderului.

La fiecare 4 ani politicienii din legislativ și executiv sunt reconfirmați în funcții, iar cetățenii rebeli trimiși într-o grădină zoologică desființată, unde sfârșesc prin lapidare. De acest proces se ocupă copiii politicienilor, ritualul având și scopul de a-i pregăti pentru viitor, pozițiile politice fiind ereditare.

Adoristănenii sunt foarte credincioși și cred în Gogo, reprezentat printr-un omuleț de caramel care stă picior peste picior, cu o mână la ochi și alta la gură. Dogma în esență se referă la faptul că trebuie sa asculți orbește și să nu vorbești despre ilegalități. De sărbători, după ce se roagă, adoristănenii mănâncă miniatura din zaharicale a zeității în semn de prețuire. Principiul obedienței față de Gogo are vechi rădăcini și a fost ridicat la rang de valoare socială supremă. Cei care vorbesc despre abuzururile și minciunile conducătorilor sunt aspru pedepsiți.

Adoristanul este granița dintre bine și rău. De câte ori intrăm în această zonă eterică voit sau din eroare trebuie să conștientizăm că vom deveni din ce în ce mai slabi, până la urmă vlăguiți și supuși ca poporul Adorei. Uneori greșeala este cel mai bun profesor, însă de multe ori nu-și dezvăluie consecințele. Privind viața ca pe o continuă provocare, în același timp căutând cele mai bune definiții ale existenței, vom evita fuziunea cu tărâmul Adoristanului.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *