Agenda Prefectului 15.03.2013

Prefectul George LAZĂR a participat vineri, 15 martie a.c. începând cu ora 9.00, la şedinţa Comisiei de Dialog Social, întrunire organizată în contextul stărilor de tensiune, provocate de informaţiile cu privire la posibila desfiinţare a Direcţiilor Judeţene de Sănătate Publică.
„Instituţia Prefectului urmăreşte cu atenţie demersul dumneavoastră, participă activ în încercarea de a soluţiona problemele cu care vă confruntați şi insistă, ca pe calea dialogului, să fie un factor de echilibru şi mediere între dumneavoastră şi administraţia centrală.” a declarat prefectul George Lazăr.
Prefectul a luat act de nemulţumirile şi solicitările reprezentanţilor DSP Neamţ şi va transmite raportul, înaintat de aceştia, atât Guvernului României cât şi Ministerului Sănătăţii.

Tot vineri, prefectul George Lazăr a participat la seminarul Oportunităţi de finanţare prezente şi viitoare, cu tema Stabilirea strategiei de accesare a fondurilor comunitare 2014 -2020, organizat de Consiliul Judeţean Neamţ.
„Această reuniune constituie pentru noi toţi, un bun prilej de a ne informa şi a discuta despre necesitatea creşterii competitivităţii şi performanţelor, prin folosirea fondurilor europene. Comunicarea rămâne cea mai bună modalitate de identificare a soluţiilor necesare accesării, implementării şi realizării oricărui proiect.
În judeţul Neamţ, ca de altfel în întreaga ţară, una din principalele preocupări a factorilor responsabili în domeniu este promovarea oportunităţilor de finanţare pentru toate domeniile.
Pentru cunoaşterea concretă a blocajelor care determină întârzieri în accesarea fondurilor europene, Instituţia Prefectului va organiza întâlniri cu beneficiari ai fondurilor europene, instituţii finanţatoare (bănci comerciale, fonduri de garantare), organisme intermediare ale programelor operaţionale, servicii publice şi firme de consultanţă.
Pe de altă parte, pentru realizarea la nivelul judeţului a unei viziuni unitare, privind acţiunile de promovare în domeniul accesării fondurilor comunitare, Instituţia Prefectului realizează şi monitorizează Planul de acţiuni pentru promovarea accesării fondurilor europene şi lunar stadiul de absorbţie a fondurilor europene, de către autorităţile publice locale şi alte instituţii publice din judeţ.” a declarat prefectul George Lazăr.

Prefectul a participat la întâlnirea organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ, cu tema Economia nemţeană în perioada 2013 – 2016 , la care au mai luat parte: reprezentanţi ai mediului de afaceri, parlamentari de Neamţ şi delegaţi ai administraţiei locale şi centrale. În cadrul reuniunii au fost dezbătute propuneri de modificare a legislaţiei, în vederea relansării economiei nemțene. Propunerile sunt rezultatul interogării continue, făcută de Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ, în rândul firmelor din judeţ şi din legătura cu celelalte camere de comerţ judeţene.
„În contextul economic actual, astfel de întâlniri între agenţii economici, autorităţile publice locale şi judeţene sunt obligatorii, pentru ca împreună să căutăm soluţii pentru ieşirea din impas, soluţii adaptate la realităţile din fiecare zonă.
Este în interesul judeţului nostru să sprijinim mediul de afaceri şi să încercăm să atragem cât mai multe investiţii şi investitori în Neamţ.
Instituţia Prefectului este deschisă dialogului. Vă asigur de întregul meu sprijin în derularea proiectului dumneavoastră, bineînţeles în limita competenţelor conferite de legislaţia în vigoare.” a declarat prefectul George LAZĂR.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy