Aurel Köber, previziuni sumbre despre Piatra-Neamț

În cadrul unei dezbateri publice cu privire la înființarea unui parc industrial în județul Neamț, Aurel Köber, în calitate de om de afaceri, a adus o îngrijorătoare notă de realism cu privire la situația economică actuală și viitoare a municipiului Piatra-Neamț și județului Neamț.

”Ceea ce este remarcabil în ultimii 10 ani este că acest județ, în special orașul, cu care sincer mă puteam mândri acum 10 ani, acum arată destul de îngrijorător.(…) Oricum, arată foarte, foarte rău tabloul. Municipiul Piatra-Neamț a fost organizat cu scopul de a asigura serviciile administrative ale statului, școli, susținere pe sănătate și rol de nod de comunicații.(…) Acum, dacă mergeți în Gara din Piatra-Neamț vă vine să plecați, chiar dacă ea fost modernizată. Este practic pustiită. Peste tot pe unde te uiți, orașul arată dezolant. Dacă mai merge în același ritm de a consuma din alte părți, cred că în 20 de ani, 30 de ani se va depopula, iar funcția orașului de a susține o economie va dispărea. Dacă 20 de ani de zile doar s-a consumat, să încerce comunitatea locală, la strigătul nostru imperativ, să înceapă de undeva. Și am zis că dacă trecutul ne spune că în Piatra-Neamț au putut să existe 3 platforme mari care aveau peste 20.000 de angajați, cred că am putea să ne gândim că în viitor s-ar putea cumva crea ceva similar pentru a ne putea păstra copiii aici.”

Köber a fost prima companie privată producătoare de lacuri și vopsele din România, fondată în 1990 de inginerul Aurel Köber. Astăzi, Köber este furnizorul național de vopsele și rășini pentru piața produselor decorative și industriale. Producătorul de lacuri şi vopsele Köber din Piatra-Neamţ, controlat de omul de afaceri Aurel Köber, a încheiat 2014 cu o cifră de afaceri de 208,2 milioane lei (47 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de anul anterior, marcând cel mai bun rezultat din ultimii cinci ani, conform zf.ro. Köber este cea mai mare afacere antreprenorială din piaţa de lacuri şi vopsele decorative, cu o valoare estimată de 150-160 milioane euro anual. Compania are trei unităţi de producţie: una de vopsele decorative, una de vopsele industriale şi una de centrale termice, având un număr de circa 500 de angajaţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy