”Ora Pământului” la Roman

Sâmbătă, 19 martie 2016, cu ocazia ediției a VIII-a a evenimentului internațional, ”Ora Pământului”, zeci de elevi romașcani au participat la manifestarea organizată de Primăria Municipiului Roman.
Ediția din acest an s-a desfășurat sub motto-ul : ”Dăruiește naturii din energia ta”.
Cu acest prilej, primarul Laurențiu Dan Leoreanu a adresat un scurt mesaj celor prezenți la eveniment : ”Suntem deja la a opta ediție a manifestării Ora Pământului. Din 2009, Romanul a fost aliniat cu toate orașele din lume. Vreau să vă spun că în această seară, din nou, arătăm consecvență și grijă față de pământ. Iubiți-vă pământul, iubiți-vă țara, iubiți-vă orașul și nu uitați: în fiecare zi să vă iubiți și să vă respectați părinții. Vă urez o seară bună tuturor și mereu să ne întâlnim în mijlocul orașului, o inimă care pulsează de grija față de pământ și față de oameni”.
Pentru a marca acest eveniment municipalitatea romaşcană a organizat următoarele activităţi:
– În intervalul orar 20:30-21:30 s-a întrerupt iluminatul public pe E85, pe sectorul Hotel Roman Plaza- Giratorul Florilor.
– Elevii romașcani au participat la un tur ciclistic derulat pe două trasee:
– traseul 1 (pentru elevii de liceu): parcarea Lidl din cartierul Favorit până în piața Roman-Vodă, în fața statuii lui Roman Mușat;
– traseul 2 (pentru elevii de gimnaziu): parcarea Lidl din cartierul Mihai Viteazul până în piața Roman-Vodă, în fața statuii lui Roman Mușat.
– În intervalul orar a avut loc un scurt program artisctic susținut de următorii elevi: Larisa Teodora Hârja, de la Școala de Artă ”Sergiu Celibidache”, care a interpretat o partitură la trompetă, Bianca Elena Dumitru, de la Liceul cu Program Sportiv (câștigătoare ”Romașcanii au talent”) și Lavinia Rebeca Mariș, de la Colegiul Tehnic ”Danubiana”, care au cântat melodii din repertoriul internațional și național.
– Pe toată durata nopții dintre 19.03.2016 spre 20.03.2016 s-a întrerupt iluminatul ornamental al următoarelor obiective aparţinând administraţiei publice locale: Sediul central al Primăriei Municipiului Roman, Casa căsătoriilor, Poliția Locală Roman, Biblioteca Municipală, Muzeul de Artă, Vila Calistrat Hogaș, Stejarul Unirii- Smirodava, Statuia Ștefan cel Mare – sens giratoriu Favorit, Casa de Cultură.
– La finalul evenimentului s-au aprins lampioane ce au fost înălțate spre cer, dar și candele, acestea fiind așezate în forma simbolului acestui eveniment ”60+”.
Earth Hour este un moment care propune o schimbare continuă de atitudine și de comportament, promovțnd mișcarea în aer liber, activitățile sportive, reducerea consumului inutil de energie sau resurse, precum și trecerea la sursele regenerabile de energie și schimbarea obiceiurilor de consum.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy