De Ziua Mondială a Poeziei, versuri şi flori la statuia lui Mihai Eminescu

ziuapoeziei

Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ invită publicul nemţean luni, 21 martie 2016, ora 11:30, de Ziua Mondială a Poeziei, să vină la statuia lui Mihai Eminescu pentru a se apropia, prin vers, de alchimia cuvintelor condensate în profunzime, sens şi semnificaţii.
Aşadar, într-o atmosferă vegheată de prezenţa simbolică a poetului nepereche, iubitorii de poezie vor avea şansa de a se reîntâlni cu poezia prin intermediul unor mici răvaşe cu versuri pe care, dacă se simt „inspiraţi” le pot citi, ca omagiu, „la statuie”.
Adrian Alui Gheorghe, directorul bibliotecii: „Considerăm binevenită iniţiativa UNESCO de a institui o zi mondială, specială, dedicată poeziei. Poezia este posibilitatea pe care a dat-o divinitatea omului să îşi vadă sufletul. Din păcate, omul de azi pare prea puţin interesat să îşi vadă sufletul, sînt o mulţime de alte lucruri care par să îi capteze atenţia. Asistăm la o dezumanizare accelerată cînd omul nu mai trăieşte, ci este trăit. Indiferent însă de atitudinea individuală, omul trăieşte de fapt poezie, continuu, în fiecare zi, în fiecare clipă. Cînd iubeşte, cînd caută, cînd disperă, cînd speră. De Ziua Mondială a Poeziei deschideţi o carte de poezie, oferiţi-vă întîlniri memorabile cu Eminescu, cu Rilke, cu Esenin, cu Bacovia, cu Blaga, cu Tagore, cu Villon … Luni, la statuia lui Eminescu din faţa Bibliotecii, vom depăşi toate chestiunile cotidiene pentru a vorbi un limbaj unic, cel al poeziei. Îi invităm pe poeţii din Neamţ la statuia lui Eminescu, pentru un dialog poetic cu publicul din Piatra Neamţ”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy