Bacterie rezistentă la toate antibioticele, descoperită în Danemarca

a2

Scenariul preconizat de medicii din întreaga lume care previziona o rezistență a bateriilor și microbilor la antibiotice, începe să se adeverească. O echipă de cercetători din Danemarca a descoperit o bacterie care nu poate fi combătută cu absolut niciun antibiotic cunoscut până în prezent.
Conform publicației The Lancet și directmatin.fr, bacteria, o tulpină de E.coli a devenit “invulnerabilă” în urma unei mutații a genei MCR-1.
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea tehnică daneză din Copenhaga, mutația o face rezistentă la colistină, antibiotic puternic utilizat la tratarea infecțiilor grave.
Conform rezultatelor cercetărilor, bacteria a fost descoperită la un pacient care suferea de o infecție a sângelui. Prezența sa ar putea fi însă mult mai întinsă, bacterii conținând gena MCR-1 fiind depistate în eșantioane prelevate din alimente importate în perioada 2012 — 2014., relatează și Agerpres.
Oamenii de știință danezi se tem ca această baterie rezistența să nu fie răspândită și în Europa, pentru că, deși bărbatul infectat nu a călătorit în străinătate, hrana în cauză a fost importată din Germania.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy