Facultăţile pot organiza programe de studii de licenţă, masterat sau doctorat

a2

Senatul a adoptat, luni, o propunere legislativă prin care departamentele înfiinţate de facultăţi pot organiza programe de studii de licenţă, masterat sau doctorat în condiţiile de acreditare prevăzute de legislaţia în vigoare.
Potrivit propunerii iniţiate de senatorii Ecaterina Andronescu, Cristiana Anghel, Marin Burlea, Mihnea Costoiu, Cătălin Croitoru, Sorin Dumitrescu, Marko Bela, Cristian-Dănuţ Mihai, Ilie Năstase, Dumitru Oprea şi Corneliu Popescu, departamentele înfiinţate de facultăţi funcţionează ca entităţi distincte, cu sau fără buget de venituri şi cheltuieli, cu statut şi regulament propriu, aprobate prin hotărâre a Senatului universitar.

Propunerea de lege modifică articolul 133, alin. (1), (3) şi (4), astfel că „departamentul este unitatea academică funcţională care asigură producerea, transmiterea şi valorificarea cunoaşterii în unul sau mai multe domenii de specialitate prin programe de studii şi cercetare” (alin. 1).

Potrivit alin. (3), departamentul se înfiinţează, se organizează, funcţionează, se divizează, se comasează sau se desfiinţează prin hotărâre a Senatului universitar, departamentul funcţionând „ca entitate distinctă cu sau fără buget de venituri şi cheltuieli, cu statut şi regulament propriu, aprobate prin hotărâre a Senatului universitar”. „În cadrul departamentului se pot organiza şi gestiona programe de studii de licenţă, master sau doctorat în condiţiile de acreditare prevăzute de lege”, stipulează alin. (4) al aceluiaşi articol. Legea are un caracter organic şi a fost adoptată de Senat, în calitate de Cameră legislativă decizională, cu 98 de voturi „pentru” şi patru abţineri.

sursa: Agerpres

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy