Ce este un site online?

online

Încep prin a-mi cere scuze pentru că am considerat că toți cititorii știu ce înseamnă site online. Am observat că unii nu știu și nu le găsesc nicio vină deoarece nimeni nu e obligat să știe cum funcționează un site, ci mai degrabă noi suntem obligați să găsim limbaje cât mai comune și accesibile prin care să ne transmitem mesajul.
Pentru cei care nu înțeleg modurile de funcționare ale unui site e bine de specificat că acestea funcționează online, cum e cazul celui pe care sunteți acum, și offline, în cazul celor care nu sunt legate la internet, cum ar fi site-urile care deservesc puncte de informare turistică sau de informare cu știri din partea municipalității, cum sunt cele din București.
Deci site-urile se pot clasa în funcție de conexiune în site-uri online și site-uri offline. Aceleași cuvinte, online și offline, se folosesc în mediul cibernetic și la diferențierea site-urilor care funcționează în internet față de cele care funcționează în intranet. La ora actuală există tot felul de site-uri care funcționează online, offline, în internet sau în intranet. De exemplu, una dintre noutățile din funcțiile site-urilor ce deservesc sistemele de sănătate din toată lumea este aceea că aplicațiile online pot funcționa în sistem dual, adică și offline în cazul în care cade conexiunea la internet.
Discuțiile pe tema termenilor din lumea cibernetică este vastă și nu ne propunem acum să facem educație IT, dar nici nu putem promite că nu vom mai folosi mai mult de 1 cuvânt complicat în aceeași propoziție pentru a fi accesibili și celor care întâmpină probleme la lectură.

I.R.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy