Cifre seci ce dau fiori

  • în ultimele zile, în România au murit peste 100 de români răpuși de coronavirus
  • deși dramatismul situației este în creștere exponențială, președintele Iohannis „nu vede și nu aude“, singurul subiect care îl preocupă fiind pregătirea alegerilor

Sadic și inuman, când în România oamenii mor pe capete răpuși de coronavirus și populația este lăsată să lupte singură cu pandemia, președintele Klaus Iohannis vorbește de la microfoanele televiziunilor despre pregătirea alegerilor. Înconjurat de peneliștii disperați de păstrarea puterii, neamțul nu vede și nu aude nimic din ceea ce se întâmplă în jur.

„Situația pandemiei în țara noastră se agravează de la o zi la alta. Deja e tot mai greu de impus măsuri de protecție, pentru că înregistrăm transmitere comunitară. S-ar limita răspândirea virusului dacă s-ar gândi niște măsuri reale, precum limitarea întrunirilor, evitarea aglomerațiilor, asigurarea accesului la un sistem medical de calitate și la tratament adecvat pentru pacienții infectați. Nu trebuie uitați nici bolnavii cronici, care acum își asigură automedicație la domiciliu, pentru că este tot mai greu să își găsească loc în spitale și nu au mai fost văzuți de luni de zile de către medicii specialiști. Degeaba luptă cadrele medicale pentru salvarea de vieți, dacă în afara spitalelor, Guvernul nu ia măsurile adecvate, corecte, pentru protejarea populației“, a declarat medicul Gabriela Lucachi, candidat PSD la Camera Deputaților.

Un alt aspect pe care PNL nu l-a tratat niciodată cu seriozitate este testarea în masă. Dacă s-ar fi recurs la identificarea tuturor cazurilor de infectare cu virusul COVID-19, s-ar fi evitat apariția focarelor în centrele de asistență și protecție socială, școli, spitale.

„Ca medic, sunt de părere că prevenția este esențială în limitarea răspândirii virusului. Tocmai de aceea consider că angajatorii ar trebui să își testeze periodic personalul. Nici importanța elevilor în procesul de prevenție nu trebuie diminuată și tocmai de aceea cred că în programa școlară trebuie introduse ore de educație pentru sănătate. Nu în ultimul rând susțin monitorizarea persoanelor vulnerabile în fața virusului și ținerea unei evidențe clare și transparente a contacților direcți și indirecți“, a mai spus medicul Gabriela Lucachi, membru PSD candidat pentru obținerea unui mandat de deputat.

Comandat de PSD Neamț, executat de SC Ghici Computers SRL, CMF 11200020

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy