Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cine deține controlul?

Devierea cursului economiei internaționale apare ca cel mai resimțit efect al pandemiei. Impactul pe termen lung va fi și mai amplu.

Experții din sănătate sunt îngrijorați de riscurile apariției unor noi infecții cauzate de alte tulpini de virus gripal, din acest motiv estimările concrete se află în sfera necunoscutului.

Șocul generat de coronavirus poate fi comparat cu al unui război mondial. La nivelul comerțului global afectat de închiderea granițelor, primele consecințe au fost scăderea consumului și dispariția a milioane de locuri de muncă. S-a evitat o reală catastrofă datorită ajutoarelor guvernamentale acordate și a intervențiilor din piețele financiare.

Când vorbim despre redresare, observăm performanțe naționale cu viteze diferite, aspectele esențiale fiind influențate de infrastructură, tendințele și presiunile demografice.

Pandemia a diluat globalizarea, a crescut digitalizarea și a evidențiat inegalități. Mediul de afaceri este favorabil in prezent companiilor cu nivel ridicat de tehnologizare și baze de date extinse.

Dacă în primă fază Piața asigurărilor a absorbit efectele mai bine decât estimările inițiale, impactul negativ asupra unor segmente se lasă așteptat. Cu toate acestea creșterea unui volum al primelor subscrise din ultima perioadă, în ciuda scăderii asigurărilor de călătorie arată încă un an sub semnul notelor pozitive pentru acest domeniu. Și de ce nu, toți ar trebui să acceptăm că ziua de mâine poate începe fără noi, iar asigurarea de viață reprezintă o necesitate.

Nu trebuie să ne ferim de nou și necunoscut. Dacă percepem orice situație așa cum este, lăsând la o parte situațiile ipotetice, minimalizând raționamentele despre cum ar trebui să fie, vom descoperi soluțiile necesare. Prezentul e singura certitudine.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *