Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Guvernul Cîțu a decis – „Cine nu este cu noi, e împotriva noastră” – măsuri dictatoriale

După cum deja ne-am obișnuit, nici în acest an nu avem „norocul” de a primi finanțarea Guvernului. Toate cele 3600 de amendamente depuse de PSD la bugetul de stat pe 2021 au fost respinse, așadar adio investiții, adio măriri.

Actualul Guvern, în fruntea căruia se află domnul Cîțu, iși alege foarte atent partenerii la împărțirea cașcavalului, ba mai mult, îi recompensează ca la cursurile de dresaj. Prin urmare, 95% din fonduri merg la localitățile care au votat PNL, USR-PLUS și UDMR, iar ceilalți vor primi doar 5%, adică „praful de pe tobă” cum spune politicianul Ciprian Șerban.

Împărțirea fondurilor în acest mod nu face decât să discrimineze și să pună la zid comunitățile care nu au aceleași afinități politice, iar de aici vine întrebarea: „De ce ne forțați pe toți să fim părtași la măgăriile pe care vreți voi să le faceți?” Cel mai grav lucru este faptul că România este totuși un stat democratic, sau cel puțin așa ne este lăsat să credem.

Din totalul de 380 de miliarde de lei prevăzuți de Anexa 7.03, 360 de milioane de lei au fost alocați localităților în care partidele din coaliție au avut majoritate la alegeri. Asfel, localitățile în care PNL a avut majoritate au primit 210 mil.lei, cele care au votat USR-PLUS – 110 mil.lei, iar cele care au votat UDMR – 40 de mil. lei.”

Praful de pe tobă a fost împărțit celorlați români. O singură comună în care PSD a luat majoritatea voturilor a primit finanțare.

Refuzul Coaliției de dreapta de a accepta fie și o propunere, oricare ar fi fost aceasta, din partea Opoziției și decizia de a impune cu forța bugetul unei țări, reprezintă un atentat la rolul fundamental al Parlamentului, provocând un deficit grav de democrație.

Mituirea autorităților locale care au votat majoritar cu unul dintre partidele aflate la guvernare este o încălcare flagrantă a legii, recunoscută public și oficializată prin Legea Bugetului de stat!

Comportamentul mafiot și dictatorial al guvernului de dreapta este susținut și promovat de însuși mediatorul suprem al statului, președintele Iohannis, care prin atitudinea sfidătoare, arogantă, disprețuitoare și acceptând alocarea fondurilor statului propusă de premierul Cîțu, nu doar că pedepsește milioanele de români care nu au votat cu partidele coaliției actualei puteri, dar schilodește democrația și compromite progresele făcute în ultimii 30 de ani”, a transmis Ciprian Șerban.

Cu această ocazie, politicianul anunță că „PSD denunță categoric reînvierea practicilor de sorginte totalitară ale actualei puteri și avertizează că va uza de toate instrumentele legale și constituționale pentru a le combate!”

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *