Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

CJ Neamţ: Proiect de hotărâre în vederea organizării evenimentului „Sărbătoarea Școlii Nemțene 2018”

În şedinţa de joi, 29 noiembrie, a Consiliului Judeţean Neamţ va fi supusă aprobării un proiect de hotărâre pentru aprobarea asocierii cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, în vederea realizării unei acţiuni de interes public judeţean.

Inițiator: Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț

Prin adresa nr.15233/2018, Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ solicită încheierea unui parteneriat cu judetul Neamţ şi acordarea unui sprijin financiar în vederea realizării în comun a unei acţiuni de intercs public judeţean, respectiv acordarea de trofee/plachete, diplome şi premii pentru susţinerea performanţei şcolare obținute de elevii din judeţul Neamţ în competitiile naţionale şi internaţionale în anul şcolar 2017-2018, alături de cadrele didactice coordonatoare, în cadrul evenimentului „Sărbătoarea Școlii Nemțene 2018″, care va avea loc la Cinema Dacia Piatra-Neamț, în data de 7 decembrie 2018.
Asocierea are ca scop recunoașterea rezultatelor muncii elevilor și cadrelor didactice din județul Neamț, încurajarea acestora pentru a obține rezultate școlare deosebite, cultivarea talentului și inventivității, precum și oportunitatea de afirmare în competiții naționale și internaționale.
De asemenea, descoperirea și îmbunatățirea performanței școlare va contribui la creșterea calității educației în învățământul preuniversitar și lansarea elevilor în domenii care implică inovația, creativitatea și dobândirea de noi competențe.
Pentru administrația publica din judeţul Neamț, promovarea și susținerea performanței în educație a constituit și constituie un obiectiv prioritar. Este o datorie, dar și o obligație recunoașterea valorilor județene, recompensarea și motivarea acestora, întrucât elevii cu rezultate deosebite sunt adevărați ambasadori ai județului nostru.”, se precizează în Expunerea de motive

Având în vedere importanţa acestei acțiuni și impactul semnificativ la nivel județean, se propune ca suma ce reprezintă contribuția financiară a județului Neamț în cadrul asocierii să fie de 70.000 de lei, urmând să fie utilizată pentru cheltuieli privind acordarea de premii în bani elevilor care au obținut distincții, medalii și premii speciale, precum și cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *