Compania nemțeană COMES SA își extinde exportul de utilaje grele și pe piața din Nigeria

Anton Măzărianu, directorul general al COMES SA, a declarat recent pentru Ziarul Financiar că renumita companie nemțeană, producătoare de utilaje grele sub presiune și piese de schimb pentru industria chimică, petrochimică, petrol și gaze, se extinde pe piața din Nigeria.

Potrivit directorului COMES SA, a fost deja semnat un contract pe o perioadă de 5 ani. Astfel, compania din Săvinești va livra utilaje pentru stocare de gaze pe continentul african.

Cu o cifră de afaceri și un profit în continuă creștere, COMES SA exportă 70-80% din producție. Potrivit lui Anton Măzărianu, contractul din Nigeria aduce companiei nemțene circa 7-8 milioane de euro anual.

Minunile tehnologice produse de compania COMES SA pe platforma Săvinești sunt deja cunoscute de aproape toți nemțenii, iar echipamentele fabricate aici sunt o resursă importantă pentru industria chimică și petrochimică din țară, dar și de peste hotare. COMES Săvinești este unul dintre principalii producători de echipamente industriale, sub presiune, de mare tonaj, din Europa de Est și, ca să folosim o expresie mai plastică, „e pe val”, având oportunități extraordinare pe mai multe continente ale lumii.

După închiderea relațiilor economice cu zona ex-sovietică, COMES SA a reușit să acopere pierderile ducându-se spre alte piețe de pe glob. Comenzile de milioane de euro vin din partea clienților care au nevoie de echipamente unicat, clienți care fie apelează direct la COMES, fie sunt identificați prin intermediul târgurilor de profil sau cu sprijinul echipei de marketing a companiei.

***

COMES a apărut în 1977 sub denumirea de Uzina Mecanica a Combinatului Chimic Savinesti, scopul său principal fiind furnizarea de echipamente și piese de schimb pentru uzină. În prezent, compania cu sediul în Săvinești, Neamț este recunoscută ca unul dintre cei mai mari producători din România de echipamente de transfer de căldură, vase sub presiune și piese de schimb pentru industria chimică, petrochimică, de petrol și gaze, nucleară și energetică, cu peste 45 de ani de experiență în producție și livrări în peste 30 de țări.

COMES nu este doar o companie de succes, ci și un actor important în dezvoltarea județului Neamț. Prin implicarea sa în proiecte de natură socială și de sănătate, COMES a demonstrat responsabilitatea sa față de comunitate și angajamentul său de a contribui la creșterea și bunăstarea locală.

Pe piața locală, COMES S.A. vede oportunități deosebite pentru viitor. Investițiile fără precedent în domeniul energetic, fondurile europene consistente și tehnologiile de nișă, cum ar fi reactoarele nucleare modulare, hidrogenul și gazele naturale din Marea Neagră, reprezintă direcții promițătoare pentru creșterea companiei. COMES se află într-o poziție unică pentru a profita de aceste oportunități și de a-și consolida poziția de lider pe piața echipamentelor speciale.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy