Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Complicatul drum spre revenire!

Ceștile de cafea ale multor politicieni ar trebui să aibă inscripționat mesajul: ”Încearcă să fii un om de valoare și nu neapărat un om de succes”. În principiu așa ar trebui să înceapă ziua tuturor făptuitorilor de istorie ai prezentului, cu o atitudine pozitivă și un espresso.

Din copilărie ne creăm o viață imaginară și ne îndreptăm spre un vis. Când conștientizăm că suntem administratorul de facto al propriei existențe, aspirăm în principiu la bunăstare. Contextul actual aduce în prim plan noul statut social post-Covid, în care cetățeanul european, pentru a beneficia de toate libertățile, va avea nevoie probabil de un ”Pașaport Verde” în vederea certificării vaccinării. Altă variantă luată în calcul ar reprezenta-o testele rapide.

În momentul de față politicile guvernamentale neadaptate corespunzător ar putea afecta finanțele publice. Din acest motiv curentul european este de a stabili noi măsuri de protecție socială ușor de suportat, capabile să ajute forța de muncă aflată în continuă adaptare față de modificările tehnologice.

Comerțul en-detail este un mare angajator al tinerilor și femeilor. Sectorul, afectat prin pierderea locurilor de muncă în urma exploziei vânzărilor online s-a lovit și de consecințele carantinării, devenind vulnerabil în continuare.

Toate măsurile guvernelor, indiferent că sunt generate de circumstanțe locale sau au suportul unor scheme vaste, trebuie să fie structurate pe termen lung și să includă ”plase de siguranță” economică și bugete atent evaluate.

Starea de spirit generală e schimbată, se aspiră la siguranță și măsuri protecționiste. Perioada marilor pretenții salariale pare să fi apus. Toți am realizat că viața are prioritate.

Înainte de toate reformele economice consider că este nevoie de a reforma relația dintre stat și cetățenii săi. Pandemia a distrus multe dintre vechile modalități de interacțiune și a generat neîncredere, chiar un anumit grad de depresie, aspecte vizibile prin prezența redusă de la alegeri. Existând sub semnul impermanenței, o marea slăbiciune a oamenilor constă în a renunța. Opțiunile noastre trebuie să reflecte speranța, iar orice urmă de frică reprezintă o limită!

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *