Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Municipiul Roman intră de luni, 15 martie, în SCENARIUL ROȘU (VIDEO)

O hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț intră în vigoare mâine, 15 martie în municipiul Roman, ora 8:00, ca urmare a înregistrării incidenței de 3.77 infectări cu coronavirus la mia de locuitori. Măsurile impuse se aplică pe o perioadă de 14 zile.

Astfel, se închid cinematografele, barurile, restaurantele, cafenelele, jocurile de noroc. Terasele rămân deschise, iar de restaurantele și cafenelele din hoteluri și pensiuni beneficiază doar persoanele cazate. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective (de tip take away).

Măsurile integrale conform deciziei aici – click.

În acest sens, IPJ Neamț a reiterat, prin purtătorul de cuvânt al instituției faptul că în Roman s-a intrat în scenariul roșu. Forțele de ordine vor efectua verificări pentru a vedea dacă măsurile sunt respectate.

De asemenea, reamintim că Hotărârea de Guvern 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României intră în vigoare începând de duminică, 14 martie 2021, pentru 30 de zile.

Ca noutate, decizia Executivului prevede interzicerea deplasării în afara locuinței între orele 22:00 și 5:00, dar și limitarea cazării în mai multe destinații turistice. Se poate circula noaptea numai cu scop limitat și cu prezentarea unei declarații pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau adeverință de la angajator. Detalii aici.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *