Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cum interacționează inteligența, puterea ingeniozității și…extratereștrii?

Devenim cu adevărat puternici doar când învățăm să ne controlăm sentimentele. Totodată abilitatea de a echilibra imaginația cu informații diversificate, asimilate în timp, reprezintă soluția pentru a ne adapta cu ușurință schimbărilor. Concomitent suntem influențați de complexitatea factorilor psihosociali care determină modificări calitative ale personalității.

Dacă puterea ingeniozității devine periculoasă, inteligența ar putea fi letală?

Scopul cercetărilor științifice este unul practic. În cazul experimentelor spațiale putem vorbi și despre aspecte de natură filosofică, având la origine teoria bulversantă a existenței vieții pe alte planete. Viața poate fi rară atunci când ne raportăm la infinit, iar despre inteligența care ne dă încredere, spunem că este cea mai puternică armă a noastră, a pământenilor. Tehnologia evoluează, iar o detectare lipsită de ambiguitate în privința vieții extraterestre ar putea fi considerată una dintre descoperirile importante din istoria științei. Dramatismul unor rezultate neconcludente continue poate fi compensat prin dovada că suntem unici în cosmos. Acum jumătate de secol sărbătoream aselenizarea și observam cât de arid și neprimitor poate fi restul galaxiei. Dacă reprezentăm explozia de viață a universului, atunci să conștientizăm acest lucru protejând mediul și viața prin puterea sentimentelor și a rațiunii.

Mare parte dintre noi suntem adepții orientărilor tradiționale, determinist-științifice și acceptăm cu dificultate posibilitatea apariției perturbărilor neargumentate. Cu toate acestea, în fața oricărui eveniment neprevăzut este indicat să nu acționăm după o logică a trecutului și să găsim variante de actualitate. Profesorii înțelepți ne spuneau să ne ferim de cititorii unei singure cărți. Dar în privința celor care nu au completat în palmaresul lecturilor nici măcar un volum, cum ar trebui să procedăm?

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *