Cum se vor derula alegerile parlamentare din Neamt ?

La ora actuala situatia este foarte incurcata in USL si aproape necunoscuta in PDL sau mai bine zis in ARD ( Alianta Romania Dreapta = PDL+PNTCD+FC ) .

Desi nu este nimic batut in cuie pe colegiul 1 si 2 vor candida Vlad Marcoci si Catalin Dragusanu dar si-au manifestat dorinta si Vasile Pruteanu , Stratila , Ignat si altii . Pe aceste doua colegii PDL are un avantaj net care se bazeaza pe dezbinarea USL si pe faptul ca nici PSD nu se va rupe cu munca pentru PNL nici invers si in final niciunul nu se va arunca in lupta pentru PC .
La toate acestea pe colegiul 1 in comunele Alexandru cel Bun si Garcina primarii sunt fani PDL .
Pe cealalta parte unul dinte candidattii mai mult ca siguri de la PDL , Mihaela Stoica s-a apucat deja de treaba in liniste in timp ce USL-ul inca face gargara .
Pe colegiul trei e aproape sigur candidat din partea USL domnul Harbuz care are prmisiuni de sustinere si din partea UNPR .
Pe colegiul 4 USL va pune un candidat de sacrificiu pentru ca acest colegiu este plin de fani PDL iar ARD-ul va veni cu o solutie locala destul de convenabil aca imagine .
Pe colegiul 5 va candidat din partea USL mai mult ca sigur Ioan Munteanu care nu va avea probleme deosebite in a castiga .
Pe colegiul 6 va candida din partea ULS , Dorin Ursarescu care traieste cu speranta ca va fi sustinut de primarii din zona dar noi traim cu convingerea ca PSD-ul nu va clinti un pai in acest colegiu .
Pe colegiul 7 va candida din partea USL , Arsene Ionel care nu va avea nici o problema in a matura orice PDL-ist .
Pe colegiul 8 candidatura USL va fi din partea UNPR si nu este foarte clar cine .

La senatori situatia e deja tragica pentru USL si inca necunoscuta din partea ARD .
Pe colegiul 1 senat , se pregateste din partea USL , Ignat Andrei care va avea mari probleme de sustinere din partea PSD care nu are decat un singur candidat si nu se va implica decat formal in campanie .
Pe colegiul 2 senat , Ioan Chelaru va avea foarte mari probleme bazadu-se pe colegiul 4 deputati care e PDL-ist , pe colegiul 5 deputati unde va avea un castig net si pe colegiul 6 unde PSD-isti sunt foarte contrariati de repartizarea catre PNL a unui colegiu ce putea fi castigat fara probleme in cazul unui candidat PSD .
Concluzionand pe baza datelor probabile de la aceasta ora USL-ul are doar doua colegii de deputat sigure 5 – Munteanu si 7 – Arsene iar ARD-ul nu va intampina probleme deosebite pe colegiul 4 deputati . In rest lupta se va da pe viata si pe moarte si vor castiga cei care vor avea capacitatea si mintea destul de luminata sa aduca voturi din zona tinerilor si a celor care nu merg de regula la vot .

Iosub Robert

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy