Daniel Harpa, mesaj adresat romașcanilor: 632 de ani de la prima atestare documentară a Romanului

Prima atestare documentară a municipiului Roman, în timpul lui Roman I Mușat al Moldovei, datează din secolul al XIV-lea. Este vorba despre Uricul din 30 martie 1392 (hrisov de danie către Ionaş Viteazul, în care a fost scris „în cetatea noastră, a lui Roman voievod”), numele municipiului fiind preluat de la numele voievodului Roman I Muşat (1392-1394).

În perioada medievală, Romanul era numit „Târgul de Jos”, fiind şi reşedinţa „Ţării de Jos” a Moldovei, în inima căreia este situat. Renumit pentru rolul strategic în sistemul defensiv al Moldovei medievale, Romanul se mândrește și cu două cetăți atestate.

Întrucât astăzi este o zi importantă pentru romașcani, președintele PSD Neamț, Daniel Harpa, a transmis următorul mesaj:

Stimați romașcani, La Mulți Ani cu prosperitate și liniște vă doresc!

Lucian Micu și Daniel Harpa

Se împlinesc 632 de ani de la prima atestare documentară a Romanului. Vreau ca Târgul de Jos, cum era numită urbea odinioară, să aibă parte de conducători devotați, care să dezvolte municipiul și să vă ajute să duceți cu toții un trai bun, lipsit de griji!

Numai bine, La Mulți Ani, Roman!

a declarat Daniel Vasilică Harpa,
președintele PSD Neamț

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy