De la codul aparențelor politice la codul bunelor maniere și…codul penal

Nu trebuie să vă temeți niciodată de ceea ce faceți atunci când acționați corect! Acesta ar trebui să fie un principiu de bază al oricărui cetățean. Frica indusă, demoralizatoare are efect numai asupra celor copleșiți de vulnerabilități, iar practicanții acestor strategii de control tipice perioadei comuniste sunt persoane eșuate pe multe planuri, incapabile de acțiuni în spiritul legii și normelor morale. Fricosul vrea să inducă frica, profesorul slab lovește elevul, medicul incompetent condiționează actul medical și politicianul fără valoare electorală negociază contracte pe bani publici.

De obicei perdanții alegerilor parlamentare caută variante reparatorii cam doi ani după alegeri lipindu-se slugarnic de o structură câștigătoare o perioadă, apoi înregistrează un partid nou adresându-se ore în șir electoratului fidel din oglinda de la baie.

Se pare că miile de apartamente goale din oraș, lumânările de la Colectiv și Spitalul Județean, persoanele dragi pierdute în pandemie… nu au fost îndeajuns pentru a ne trezi pe toți la realitate.

În istorie multe războaie au fost câștigate de comandanți îmbrăcați în haine de soldat, cele mai importante decizii au la bază analizele agenților de informații ascunși în instituții sub aparențe șterse și mulți milionari veritabili preferă locurile izolate mergând cu mașini modeste, însă pot fi recunoscuți după sinceritatea zâmbetului.

Nefuncționalitatea unui sistem poate avea diferite cauze, dar cel mai greu este de transformat o structură putredă la bază care propulsează spre vârf nulități cizelate.

Suntem răspunzători pentru faptele proprii. Acționând ilegal sau imoral lăsăm cicatrici ireparabile, cele mai grave fiind lăsate societății de politicienii corupți.

Caracterele și mentalitatea nu pot fi digitalizate și nici modificate prin semnătură electronică.

Codul bunelor maniere amintește că nu toți am fost educați la fel, in timp ce codul manierelor politice trebuie cosmetizat fără excepție de codul penal.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy