Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Deputatul Laurențiu Leoreanu, despre criza apei și procedurile pentru a trece la compania ApaVital Iași

Moment istoric pentru municipiul Roman. După aproape 6 luni în care romașcanii s-au confruntat cu criza apei, consilierii locali au votat rezilierea contractului cu ApaServ și demararea procedurile pentru a trece la compania ApaVital Iași.

După ședința de Consiliul Local, primarul Lucian Micu a organizat o conferință de presă la care a fost prezent și deputatul Laurențiu Leoreanu.

În cadrul conferinței, deputatul Laurențiu Leoreanu a vorbit despre planul cu ApaVital, început ca și discuție și documentare de prin 2017, 2018, precizând că a mers la Ministerul Fondurilor Europene pentru a lămuri toate problemele, vechi și noi de finantare a proiectelor de apă și canal pe fonduri europene.

„Este o strategie pe care o avem de aproape doi ani […] Ne-am documentat și am ajuns în faza în care putem lua o decizie[…] Trebuie să se înțeleagă că serviciul de apă și canal la nivelul unei localități  nu poate trăi în epoca aceasta de unul singur. Nu poate trăi pentru că nu este eligibil și nimeni nu-l licențează. Operatorii regionali licențiați sunt eligibili și pot atrage fonduri europene[…] Mie mi-a revenit acest atribut de a asigura interfața cu Ministerul Fondurilor Europene. Am discutat despre ce se întâmplă cu partea de investiție pentru Roman din Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), aceasta fiind gândită în Masterplanul ApaServ-lui pentru întreg județul. Când am ajuns acolo am verificat și care este situația exactă cu ApaServ. Ni s-a spus clar, că totul este  într-un blocaj și că lucrurile nu se prezintă într-o perspectivă bună pentru Apaserv.”, a declarat deputatul Laurențiu Leoreanu.

Domnul Leoreanu a mai adăugat că în urma discuțiilor cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș  s-a ajuns la următoarea concluzie : „Romanul se poate desprinde, se poate crea un apendice pentru Masterplanul ApaVital”.

Mai multe despre acest subiect, pe larg, în materialul video atașat mai jos: 

arsene


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *