Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Deputatul Viorel Stan, declarații politice în cadrul sedințelor Camerei Deputaților

Deputatul Viorel Stan a avut două declarații politice, la începutul lunii aprilie,  în cadrul sedințelor Camerei Deputaților.

Viorel Stan – declaraţie politică intitulată „PDL, actualul PNL, a luat, PSD dă înapoi!”;

În timp ce alte partide şi-au văzut doar de propriul interes, fără să mai ţină cont de nevoile şi nemulţumirile cetăţenilor, PSD se preocupă tocmai de bunăstarea lor. În timp ce alte partide n-au găsit decât soluţia diminuării veniturilor românilor, PSD găseşte soluţii pentru ca aceştia să-şi primească banii înapoi, şi, odată cu ei, drepturile care le-au fost luate.

Ne amintim cu toţii despre tăierea salarială de 25% de care au avut parte angajaţii din sistemul de educaţie, în anul 2010, în timpul guvernării Boc. Atunci, creşterea deficitului bugetar şi recesiunea au făcut ca finanţarea deficitului bugetar să devină brusc o problemă. Şi mulţi oameni nici nu au putut înţelege cum, dintr-o situaţie aparent sub control, s-a ajuns la soluţia extremă a tăierii salariilor cu 25% şi creşterea TVA de la 19% la 24%.

După ani de zile, cei care aşteaptă plata drepturilor salariale câştigate în instanţă, ca urmare a tăierilor de salarii din anul 2010, primesc acum o veste bună.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a anunţat că, în urma unei întâlniri de la Palatul Victoria, s-a decis să se trimită către inspectoratele şcolare banii pentru plata integrală a sentinţelor judecătoreşti.

În cel mai scurt timp, către Inspectoratele Şcolare din întreaga ţară vor pleca banii pentru plata integrală a sentinţelor judecătoreşti. Dobânzile vor fi plătite, cel mai probabil, luna viitoare.

Pe lângă aceşti bani, în bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale mai există suma de aproximativ 90 de milioane de lei, disponibilă pentru sentinţele care ar trebui plătite în anul 2020. De altfel, este posibil să apară un act normativ prin care să se reglementeze posibilitatea, pentru ca şi aceşti bani să fie daţi până la finalul anului 2019.

Viorel Stan – declaraţie politică despre „Ziua Jandarmeriei”;

Ca în fiecare an, la început de aprilie, Jandarmeria Română aduce un omagiu istoriei şi înaintaşilor săi, sărbătorind un moment cu semnificaţii aparte la mijlocul secolului al XIX-lea – 3 aprilie 1850, ziua în care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat Ofisul de constituire a Jandarmeriei moderne, organizată după un model de inspiraţie europeană.

Astăzi, aniversăm 168 de ani dedicaţi apărării ordinii şi siguranţei de drept, echilibrului, normalităţii sociale, factori vitali într-o comunitate sănătoasă. Este un excelent prilej pentru a sublinia încă o dată rolul fundamental al acestei instituţii a statului pentru societatea românească.

Jandarmeria a dovedit în ultimii ani că reprezintă o componentă puternică şi stabilă a sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, o instituţie – pilon şi o autoritate de bază a statului, care îşi îndeplineşte fără echivoc misiunea de a apăra ordinea publică, siguranţa cetăţenilor şi liniştea socială. Încrederea cetăţenilor se datorează şi faptului că Jandarmeria a fost alături de ei în momente dificile, atunci când, dincolo de încurajări sau promisiuni, aveau nevoie concret de o mână de ajutor. Cred că sunt în asentimentul celor care, greu încercaţi de inundaţii, de viscol, de zăpezi, vă mulţumesc pentru eforturile depuse în sprijinul acestor oameni.

Prezentul este provocarea cea mai mare. Problemele sociale, generate de dificultăţile economice resimţite în ultimii ani, impun intensificarea eforturilor noastre pentru creşterea siguranţei cetăţenilor şi întărirea nivelului general de ordine publică. Aportul din ce în ce mai consistent al jandarmilor la asigurarea desfăşurării în normalitate a adunărilor publice, a manifestărilor revendicative, sportive, culturale sau de orice altă natură, sporirea competenţelor în unele domenii de activitate, atenţia specială acordată persoanelor vulnerabile, acestea sunt doar câteva dintre premisele care ne confirmă complexitatea problemelor, pe care trebuie să le rezolvăm în perioada imediat următoare.

La fel ca şi mine, cetăţenii ştiu şi văd implicarea Jandarmeriei şi faptul că jandarmii sunt expuşi riscului, 24 de ore din 24. Cetăţenii îi răsplătesc pe jandarmi prin încrederea şi aprecierea lor. Jandarmii trebuie să fie mândri de arma pe care o slujesc! Au dovedit că sunt o forţă credibilă în slujba semenilor şi prin propriile puteri şi-au asigurat un loc de frunte între instituţiile care se bucură de încrederea populaţiei.

Trebuie să nu uităm că, împreună cu celelalte instituţii ale Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeria are ca obiectiv prioritar creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului. De la Jandarmerie cu toţii aşteptăm fermitate, legalitate şi operativitate. Avem nevoie, ca întotdeauna, de oameni cu o integritate profesională şi morală, capabili să îşi îndeplinească atribuţiile la nivelul standardelor consacrate, pentru ca Jandarmeria, în ansamblu, să-şi exercite cu succes misiunea principală – aceea de forţă sigură, stabilă şi credibilă, echidistantă politic, aflată permanent în serviciul public.

Îmi exprim încă o dată convingerea că Jandarmeria va continua să fie un garant ferm al ordinii constituţionale, al democraţiei şi al drepturilor fundamentale ale cetăţenilor.

Vă urez succes în activitatea pe care o desfăşuraţi, putere de muncă şi un sincer la mulţi ani!

La mulţi ani, doamnelor şi domnilor jandarmi!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *