Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Vizită de lucru a senatorului Dan Manoliu în Sardinia, Italia

Senatorul de Neamț, Dan Manoliu, alături de secretarul de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Lilla Debelka, a efectuat duminică, 14 aprilie, o vizită de lucru in Italia, la Olbia (Sardinia), la invitația mediului asociativ românesc.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni apreciază invitația primită din partea comunității știind că sunt o comunitate solidă, formată din peste 5700 de români. Pe această cale, i-am asigurat de toată disponibilitatea colaborării dintre Ministerul nostru și Asociația Social Culturală “România Unită”, în scopul eficientizării relațiilor dintre românii care trăiesc în această zonă a Italiei și autoritățile din România.

Întâlnirea a fost una constructivă,  în încercarea de a depăși dificultățile și situațiile problematice pe care le traversează aceasta comunitate de români.

Prin toate planurile sale de acțiuni, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni își propune să le acorde sprijin românilor aflați peste hotare și să își asume rolul de a acţiona, atât pentru întărirea legăturilor cu aceștia cât şi pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor naționale, culturale, lingvistice şi religioase.  De altfel, statul român manifestă disponibilitate totală de cooperare cu autoritățile străine, fiind preocupat de îmbunătățirea dialogului dintre comunitatea românească și țările de rezidență ale românilor din afara granițelor.

Românii sunt o prezență constructivă în societățile în care trăiesc, chiar dacă ne-am dori să se întoarcă acasă în număr cât mai mare, iar țara noastră depune demersuri pe lângă statele unde există comunități numeroase, în încercarea de a se asigura că drepturile și libertățile lor sunt respectate.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *