Detalii halucinante: iubita criminalului nemțean a asistat la dubla asasinare

Un român a șocat Italia, cu un dublu asasinat cutremurător. Andrei Filip, un tânăr de 20 de ani din comuna Ghindăoani, județul Neamț și-a omorât cu sânge rece mama (Mirela Bălan, 41 ani) și sora vitregă (Larisa Filip, 11 ani), le-a tranșat, le-a aruncat în râu și s-a întors în România de parcă nimic nu n-ar fi întâmplat.

Deși presa italiană susține că tânărul și-a recunoscut fapta, iar informațiile au fost preluate si de mass media din România, se pare că Andrei Filip este încă în libertate, iar firul poveștii a fost altul: Loredana (17 ani), iubita lui Andrei a asistat la cele două crime, însă nu a putut interveni de frică să nu devină a treia victimă.

Thumbnail for 6436Părinții lui Andrei Filip s- au despărțit după câțiva ani de la nașterea lui, el fiind lăsat în grija tatălui, la Ghindăoani. Mama lui, Mirela Bălan lucra ca îngrijitoare în Verona de mai bine de zece ani și își luase fetița cu ea, pentru a-i oferi un trai mai bun. În aceeași casă locuiau de câteva luni Andrei Filip- băiatul ei din prima căsătorie, și iubita acestuia, Loredana (17 ani). Amândoi munceau și trebuiau să plătească chirie pentru camera ocupată. Fiul și mama aveau o relație tensionată, Mirela Bălan nefiind de acord cu relația dintre băiat și Loredana. Un alt motiv de ceartă erau banii- mereu insuficienți.

Sâmbătă, 13 februarie, iubita lui Andrei Filip era în camera lor, se juca pe telefon. La un momentdat a auzit țipete, așa că a încercat să iasă, să vadă ce se întâmplă, însă Andrei Filip o închisese în cameră.

Cel mai probabil, în timp ce iubita lui era încuiată în altă încăpere, Andrei Filip își ucidea la câțiva pași distanță mama și sora vitregă. Pe Mirela Bălan a strâns-o de gât, dar nu a reușit să o omoare astfel, așa că i-a tăiat gâtul cu un cuțit. Crima a avut loc la etajul I al casei în care locuiau. La momentul respectiv, Larisa- sora vitregă a lui Andrei Filip- se afla la parterul casei. După ce și-a înjunghiat mama, tânărul a coborât la parter, a luat-o de copilă de păr și-a târît-o până în camera unde zăcea mama lor într-o baltă de sânge. Acolo i-a pus mâinile în gât și a ștrangulat-o cu sânge rece.

andrei-filipCriminalul a tranșat apoi cele două trupuri neînsuflețite, cu ajutorul unui cuțit mare de bucătărie. Potrivit unor surse, fetița a fost tranșată de vie.,, Pentru a transporta rămășițele, avea nevoie de geamantane, așa că a descuiat ușa camerei unde era iubita lui, Loredana. A amenințat-o că o va ucide și pe ea dacă scoate vreun sunet, dacă spune cuiva ce urmează să vadă, dacă încearcă să fugă în loc să-l ajute. Văzându-l serios, cu un cuțit plin de sânge în mână și cu două persoane tăiate în două în camera din apropiere, iubita de 17 ani l-a ascultat și a făcut tot ce i-a spus, de frică. Tânăra i-a dat gențile de voaiaj, a curățat locul crimei.

Andrei Filip a pus cadavrele în trei genți și le-a aruncat în râul dell’Adige. A făcut drumul casă- râu de trei ori pentru a se debarasa de toate rămășițele celor două victime, iar pe Loredana a ținut-o aproape de dânsul, amenințând-o în permanență, ba chiar a pus-o să-l ajute cu unul dintre geamantane, care era mai greu.

A doua zi au plecat amândoi spre România, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Familia din țară, dar și Oana –cealaltă soră lui Andrei care locuiește în Italia, știau că Loredana și-a pierdut buletinul și din această cauză vin în țară.

După ce-au ajuns la Târgu Neamț, sora din Italia l-a sunat pe Andrei Filip să-l întrebe dacă știe ceva despre mama și sora lor, fiindcă nu dădea de ele. Tânărul criminal nu a recunoscut fapta și i-a spus că Mirela Bălan urma să se întâlnească cu un prieten italian și nu a văzut-o dinainte să plece spre România. Sora lui a anunțat carabinierii despre dispariția mamei și a fetiței, după care l-a contactat din nou pe Andrei Filip și i-a spus să revină în Italia pentru declarații privind dispariția mamei.

Abia după ce a fost sigură că iubitul ei ajuns în Italia, Loredana și-a luat inima în dinți și a povestit ce s-a întâmplat în realitate.

Deși presa italiană și carabinierii afirmă că Andrei Filip a mărturisit dublul asasinat și se află în arest, apropiați ai acestuia susțin contrariul. Aseară a sunat-o pe Loredana (din pușcărie??!). Sora lui din Italia, Oana, susține că el nu este vinovat și că există alți suspecți, niște străini care munceau cu Andrei Filip. Într-o discuție telefonică, a precizat că mâine trebuie să meargă din nou să dea declarații în cazul dispariției mamei, iar fratele ei, Andrei Filip este la muncă (astăzi, 22 februarie). Varianta că Andrei Filip ar fi în libertate este susținută și de către alți cunoscuți.

Iubita lui a rămas în România, însă este traumatizată și trăiește cu frică până când tot misterul va fi elucidat. Andrei Filip aștepta ca ea să vină înapoi în Italia peste câteva zile…

Andreea Trăsnea

Sursa: ziartarguneamt.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy