ISU Neamț: exercițiu de evacuare ca urmare producerii a unui cutremur, în școlile din Neamț

isu Neamt

Vineri, 26 februarie, în intervalul orar 9.45 – 10, în școlile din Neamț va avea loc un exercițiu de evacuare ca urmare a producerii unui cutremur. Exercițiul se va desfășura în toate unitățile de învățământ din județul Neamț și urmărește să atragă atenția, în special, asupra modului de comportare al copiilor și adulților pe durata lui și după producerea unui seism, conform ISU Neamț.
Tot în aceeași zi ,dar începând cu ora 11.00, ISU Neamț va organiza ”Ziua Porților Deschise” în subunitățile din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț și Poiana Teiului, unde vor fi prezentate tehnica de intervenție (cu posibilitatea folosirii de accesorii de către participanți), măsuri de prim ajutor de bază de către personalul care deservește echipajul SMURD, precum și campaniile de informare Vreau să fiu voluntar, RISC – Renunță! Improvizațiile sunt catastrofale și Nu tremur la cutremur!
Acțiunea care va fi desfășurată de ISU Neamț are ca scop, pe lângă informarea și pregătirea populației, și marcarea ”Zilei Protecției Civile în România”, care va fi sărbătorită duminică, 28 februarie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy