Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sprijin acordat apicultorilor prin Programul Național Apicol 2017-2019

apicultori

Programul Național Apicol 2017 – 2019 se adresează apicultorilor, cu condiții diferite de eligibilitate pentru cei care dețin până la 75 de familii de albine față de cei care dețin peste 75 de familii de albine, și vizează măsuri precum achiziția de medicamente, de familii de albine, de mătci ori de utilaje pentru apicultori.

Luni au avut loc discuții între ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, și reprezentanții crescătorilor de albine pentru agrearea programului în vederea transmiterii la Bruxelles, discuții privind modul de decontare a cheltuielilor și condițiile de eligibilitate pentru a beneficia de sprijinul oferit prin intermediul acestui program, îmbunătățirea calității produselor în vederea unei mai bune valorificări a produselor pe piață, fiind analizate și măsurile de asistență pentru repopularea șeptelului apicol etc.

Apicultorii pot achiziționa produsele și depune dosarele la APIA direct sau prin intermediul formei asociative.

România deține locul patru în Europa din punct de vedere al producției de miere, după Germania, Franța și Ungaria, cu circa 20.000 de tone anual, și locul șapte la numărul de familii de albine cu 1,47 milioane.

Sursa: www.agerpres.ro.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *