Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Dezastru ecologic în Bicazu Ardelean? Pârâul Telec, contaminat cu o substanță roșie

Am primit astăzi la redacție imagini îngrijorătoare cu pârâul Telec în zona comunei Bicazu Ardelean. Apa este roșie, iar localnicii declară că nu este prima dată când are loc acest fenomen.

Întrucât nu știm cauza contaminării, dacă este sau nu un pericol pentru mediu și populație, vom sesiza instituțiile abilitate și vom reveni cu un răspuns oficial.

UPDATE – Informare Instituția Prefectului Neamț:

„S-a aruncat o substanță, acum necunoscută. S-au prelevat probe de către S.G.A. S-a trimis un comisar de la Garda de Mediu acolo. Cercetări în desfășurare. S-a deschis dosar penal  la P. P. Bicazu Ardelean pentru infracțiunea prev. și ped. de art. 356 – infectarea apei -din C. Penal. Urmează să fie propusă soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Bicaz. Când avem și alte concluzii, le comunicam.”

UPDATE 2 – Informare Instituția Prefectului Neamț:

„Cauza probabila a modificării aspectului apei pârâului Telec este aruncarea de către un localnic a unui praf folosit la vopsirea materialelor textile. Pe pr. Vadutu Cornea s-a constatat ca este realizata o mica acumulare pentru adapatul animalelor. Pe luciul apei din acumulare s-a constatat existenta unor materii organice plutitoare cauza probabila fiind staționarea apei pe fondul temperaturilor crescute. Pe probele recoltate pe cele doua cursuri de apa nu s-au constatat depășiri la indicatorii analizați.”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *