Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Digitalizarea României, pe lista de priorități a social-democraților

Digitalizarea României, pe lista de priorități a social-democraților

• Eficientizarea și transparentizarea administrației publice prin transformare digitală, programe naționale pentru finanțarea start-up-urilor de tehnologie și alfabetizarea digitală sunt câteva dintre măsurile pe care PSD dorește să le implementeze

Partidul Social Democrat a cuprins în Programul de guvernare pentru perioada 2020-2024 programe naționale pentru digitalizarea României. Este nevoie de investiții majore pentru dezvoltarea infrastructurii pentru educație online și pentru sănătate.
„Școlile sunt închise, iar elevii sunt obligați să se înregistreze și să acceseze tot felul de platforme educaționale, chiar dacă unii copii nu au folosit până acum niciodată calculatorul. De aceea, PSD va iniția programe naționale pentru alfabetizarea digitală, dezvoltarea competențelor digitale medii și extinderea la nivel național a proiectelor de tip digital senior și digital kids.
Avem nevoie și de modernizarea prin digitalizare a marilor sisteme publice, pentru a ușura activitatea oamenilor, companiilor, dar și instituțiilor.
De asemenea, PSD va înființa și un program național pentru finanțarea timpurie a start-up-urilor de tehnologie prin granturi competitive, de la 200.000 la 1.000.000 de euro, administrate în parteneriat cu antreprenori cunoscuți. Vom folosi tehnologia 5G și 6G și în România! Este mare nevoie de conectare la tehnologiile viitorului!“, a declarat Cătălin Zamfira, candidatul PSD Neamț la Camera Deputaților.
Trăim vremuri atipice în care conectarea la tehnologia de ultimă generație este esențială, copiii fac școală on-line, angajații telemuncă, plățile la utilități se achită tot on-line, deci majoritatea activităților se desfășoară pe diverse platforme virtuale.
„Trebuie să fim conectați la tehnologie, altfel nu avem cum să ne desfășurăm activitățile zilnice. Dar este nevoie și de implicarea autorităților, pentru ca românii să aibă calculatoare, laptopuri sau tablete și acces la internet în orice moment, de aceea am gândit aceste măsuri care pot fi puse în aplicare imediat. Pe 6 decembrie, românii își vor alege prin vot reprezentanții în Parlament și Camera Deputaților! Trebuie să reprezentăm interesele cetățenilor și să luptăm pentru dezvoltarea României!“, a declarat Cătălin Zamfira, candidatul PSD Neamț la Camera Deputaților.

 

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *